Pozdravljene!
Naš fant ima ponovno vročino. Je udarilo kot srela z jasnega. Upam, da ni kaj hujšega. Je tako bogi. Pa še zobki ga tako mučijo.
Zdaj že skoraj eno uro spi. Revček moj mali.
Včeraj smo bili v posvetovalnici in dobili nove mere. Še vedno je konkreten fant (tako kot tvoj TuBoLina_86): teža 10,7 kg, velikost 76 cm pri starosti 9 mesecev in 20 dni. Drugače ga niso nič kaj gledali, ker ni bilo naše zdravnice. Je rekel zdravnik, da zgleda zdrav in da lepo napreduje. Se je igral z eno njihovo ropotljico, kobacal, vstajal in se mu smejal.
Krvi mu tokrat niso jemali, ker so mu jo pred 14 dnevi, ko je bil bolan. Trenutno jeva železo. Dobila sva ga dve steklenički (jemleva 2x5ml/dan). Mateja koliko sirupa sta pa vidve dobili. Imata kar hitro kontrolo. Mi imamo to količino za en mesec. Žal pa jemanje pri nas ne gre tako lahko. Sploh noče odpret ust. Mu ga mešam v čaj, drugače ga je več na majčki kot v ustih. Je bil pa naš Ažbe tudi zelo priden za jest do viroze pred 14 dnevi. Je vse poskusil in v glavnem tudi vse lepo jedel. Od takrat pa ne mara več sadja. Tudi tistega, ki ga še prej ni jedel, ne mara. Praktično ne je nodenih kašic več (ne mlečnih, ne sadnih). Se je to spremenilo čez noč. Na splošno manj je. Sem začela to delati, kar sem vedno govorila, da ne bom. Hodim za njim z žlico in poskušam ugotoviti kaj bo jedel. On sploh noče sedeti na miru, ko je. Ko je na stolu, noče odpret ust, ko ga dam na tla in kaj raziskuje, pa odpre usta (samo tudi ne vedno). Najmanj problemov imava s kosili. Takrat kar veliko in lepo je. Mu gre slano bolj po grlu kot sladko.
Tudi ziza mu tekne brez problemov.
Aja, Vita je cel cukrček.
Včeraj smo tudi mi dobili pozitivno odločbo za vrtec. Začnemo že 1.8. Verjetno ne bo nobeden septemberček šel tako kmalu v vrtec.
Drugače ga tudi jaz ne mislim dati že 1. not. Jaz imam porodniško do 10. in do takrat bo doma. Nato bom koristila še cca. 14 dni dopusta, takrat se bova pa uvajala.
Koščki: Naš tud nima problemov s koščki, če mu jih jaz dajem. Če pa sam je (npr. skorjo kruha, piškot, krhel jabolka,..) si pa samo baše v usta. Nima nobene mere.
< Sporočilo je popravil sasek79 -- 18.6.2010 20:03:38 >