parnter me je danes ozmerjal s kuzlo in pr.....o in mi zagrozil, da mi bo žal, ker ga nisem "pustila" - se nisem strinjala, da gre ven pijančevat.
Prva reakcija na to bi bil verjetno šok brez besed.
Potem bi šla in krepko premislila ali je on oseba s katero želim ostati, ker zmerjanje ko se enkrat začne, če se ga takoj ne zajezi, ne preneha nikoli - pišem iz lastnih izkušenj.
Ne verjamem da bi lahko sprejela to, da nekomu pijančevanje s 'kolegi' več pomeni kot to da bi šli družinsko na kopanje. Ko stvar postavi na tehtnico in mu pretehta sebičnost nad družinsko zabavo - tle bi potegnila črto.
Pišeš o težkem finančnem položaju - a ko bo avto razbit, večja premija pa še kaj hujšega, to bo pa OK?
Pred svojimi otroki bi si obljubila, da bom eno določeno časovno obdobje POŠTENO, ODKRITO in BREZ OLEPŠAVANJA spremljala njegovo obnašanje - do otrok, do sebe do družine nasploh. Ko bi imela te podatke, bi se odločila kako ukrepati.
Ampak žaljenje na tako nizkem nivoju, ker mu nisi 'pustila' iti pijančevat - kaže na vsaj tvegane vzorce pitja, če že ne alkoholizem. Očitno mu to ZELOOOOOOOOOOOOOO veliko pomeni, da je odreagiral tako burno.
Ko bi bila oba mirnejša pa bi mu jasno, glasno in odločno povedala da žaljenja na takem nivoju ne mislim trpeti NITI 1x samkrat več. V prvi vrsti zaradi sebe, pa tudi ker imava dve hčerki in jima ne bi rada dajala zgleda, da je medsebojno komuniciranje med partnerjema na tak žaljiv način ok.
Veliko sreče.