IZVIRNO SPOROČILO: elanor
zanima me, kako veliki so bili stroški pri prvem otroku (torej, ko je treba kupiti vse) in koliko za njega porabite na mesec?
Midva sva dala na stran 2000 EUR za otroka, v to bi sla osnovna oprema npr. vozicek, posteljica, lupinica, previjalna, banjica ipd., potem pa se za par mesecev plenic, flaske, formule, kar so sprotni stroski in ne ves, ce bos rabila ali ne. Seveda nisva vse porabila, sam na rezervo sva dala, ce bi se kaj pojavilo, ker sva pac kupovala avto in obnavljala stanovanje, pa nisva hotla ostat brez kesa za plenice

. Kupovala sva pa vse novo, nic nisva dobila druge roke. Pa tudi nisva hotela ostati pri enem, tako da je bila to investicija za naslednje, pri cemer bi moralo zdrzati vec kot enega

.
Potem pa so mesecni stroski lahko zelo majhni, recimo muellerjev paket plenic je okoli 4 EUR in ga imas za par tednov, lahko pa za 15EUR kupis pamperske. Dojencek v resnici porabi zelo poceni potrosni material: mamina prsa, majhne plenicke, vodo in vatke,... Je bil pa nas alergicen na mleko in smo kupovali Aptamil, ki je bil 14 EUR na piksno, kar se je hitro poznalo. Samo za potrosni material bi jaz tudi rekla okoli 100 EUR na mesec, tu so recimo hipp kasice za s sabo nosit, kar seveda ni dnevna poraba, recimo 2 paketa plenic na mesec, ob prehladih fizioloska raztopina, hladilno mazilo ti traja vec mesecev, milo tudi, komot pade notri kaksen bodi ali slincek ali pribor za gosto hrano, pa se nismo prilezli do 100 EUR. Se pa poveca strosek vode, ker non stop nekaj peres

.
Stroski se povecajo, ko moras kupovati ceveljcke, pa igrace, pa recimo bio zelenjavo in sadje, da ne omenjam vrtca, ki je privat zihr okoli 400 EUR, pa okoli enega leta zamenjas avtosedez, aha se kaksno samoplacnisko cepljenje lahko racunas. Se prakticno vsak mesec pojavi kaksen vecji enkraten strosek, ki pa ni nujno potreben. Se da ful prisparat preko bolhe, podarimo si, sposojene opreme.
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Če pa že govorimo o finančni plati zgodbe - otrok je moj najlepši strošek, kar sem jih kdaj imela in uživam v tem!!!
Ja
boni, ce se kaksni deklici recimo v casu studija dogodi, da zanosi, pa mogoce oceta sploh ni v igri, se bo verjetno najprej vprasala, kako bi z njim financno prisla skozi mesec in tehta med tem in splavom. Pa tudi vecina parov se bo vnaprej vprasala, ce si otroka lahko financno privosci. Zato se tudi jaz in partner dolgo nisva odlocila za to, ceprav sva si zelela.
phelps, ce si z vozickom zadovoljna, ga je najbolje kupiti v akciji, razen ce dobis enakega dobro ohranjenega druge roke al pa nekje po netu ceneje. Ce si ze izbrala, ni prezgodaj za nakup. Sej res kar naprej prihajajo novi modeli in barve, sam zihr ne po tej ceni. Razen ce ti ni cisto kul, pa bi rada se malo ogledovala.
direktna moj pride vsak dan iz vrtca cisto popackan, tako da mu res ne dam lepsih cunj za tja, prej obratno

. Potem mi pa za vikend za obiske ne bi nic lepega ostalo haha. Javni vrtec je pa okoli 200 EUR, ce se ne motim, tako da bi lahko prisla s kake 300 EUR na mesec skozi.