Teta M - si še vredu , še 2v1
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
Lep dober dan
Mi smo doma :)
MOja poordna zgodba:
Ob 11 30 mi se odlušču čep pri čem sem se polula zraven,kar sem jaz misla da je pač voda.
Okoli 12 sem prispela v porodnišnico,me priključijo na ctg,ki ni kazal nič nobenega popadka.Me dajo na uz kjer vidijo,da mi ni odtekla voda,ampak je še vse celo.
Potem me še dve zdravnice spodaj pogledata,kjer opazita,da sem 6cm odprta,me pošljeta v porodni blok na priprave.
Ob 14 mi dajo klistir in obrojejo,potem so mi naročil da je treba eno urco počakat.
Ob 15 20 me dajo v porodno z popadki na 5 minut.
Ob 16 15 mi predrejo mehur,takrat se pa popadki okrepijo in tako sem bila odprta že 8 cm.
Ob 19 smo začel pritiskat,da spravimo malega zakladka ven.In ob 19 54 je bilo slišat prvi jok moje male.
Sam porod ni bil težek me niso nič rezal ali šivali.Je pa res,da sem izgubila ogromno krvi,ker se mi posteljica ni želela sama izločit in so me mogli kirurško oskrbet.
Za na konec bi rada še javla da je honey rodila fantka Anej 3410g in 50cm.Sva začele skupaj postopek in zaključile na isti dan ;).
Še to srečo sva imela da sva bile skupaj v sobi
Mateja_goljev čestitke. imam pa eno vprašanje. A si med testom in prvim UZ kaj krvavela oz imela izcedke? Kot sem že napisala, sem sama v 6 tednu in opazam rahle rjave izcedke.
ahoj, nuhalna je za nami, glede na moja leta je tveganje 1:305 mi pa imamo Ajček 1:895, Bjček 1:1523
Zdravnica je rekla, da je to dober rezultat, da nam ni potrebno skrbeti in da ni potrebe po amnio. Uglavnom sva zelo, zelo vesela in končno se je tudi za naju začel praznični čas.
mateja_goljev, čestitke za
nana7, lahko ti jaz povem, da je mateja_goljev krvavela med ET-jem in prvim UZ-jem, je bila prejšnji teden na urgenci zaradi tega. Poglej je zelo veliko žensk, ki krvavijo med nosečnostjo, res je pa da ni prijetno, ker te vsakič zaskrbi. Ampak narediti tako ali tako ne moreš nič, razen tega da jemlješ utrogestan in počivaš. Pa saj bo kmalu tudi tvoj UZ na vrsti
špica, lepo da ste doma
< Sporočilo je popravil mismis -- 30.12.2010 17:13:27 >
IVYY (24.02.2011)
Pikachu (02.03.2011)
Kalaxy (3.6.2011)
Majalina (19.06.2011)
Anci banci (20.7.2011)
Reni36 (11.7.2011)
Miklarom (28.08.2011)
Goldy (29.08.2011)
Nellika (?)
Cukica (05.02.2011)
Registirana (19.02.2011)
Teta M (25.12.2010)
FoxyLady (31.01.2011)
Womanpolice(13.04.2011)
Lina10 (28.2.2011)
upanje81 (2.3.2011)
Mapesi (12.6.2011)
mismis (12.07.2011)
Roži_ (27.07.2011)
matelja_goljev (18.08.2011)
RODILI SMO
sayuri
Lovro&Zara , pf
Lana , Gloria
Nik , Amelia
Kaja , Goldfish
Jaka , Anime
Uroš&Tjaša , Mijavček
Tristan&Ema , Konina
Gašper&Erazem , barchy81
Jakob&Domen, Hope2
Lovro , Abra
Pinky36
Sabina, Sonček33
Lovro, Nokes
Vitan&Ivana, Zvezdica
Patrik, Hedviga
Miha&Špela, Dakec
Isabella, Shuka
Maj, Jadrnica
Katarina, Dobrovoljčica
Maj&Eva, Sonček85
Aleksander, LaraLight
Izak&Zarja, Ledenka
Maks, Kalina
Nikolaj&Maksim, Kicsi
Lovro&Tilen, Mojsonček
Zoja, Stijan
Jakob&Florjan, Sabsa
Sara Goldy
Alja, Blanč
Lara&Bernard , Mandreja
Tara , Mlinčkovi
Taja&Anja, Rubin
Gaja&Zoja , Lučka25
Neža, Lsica
Maja, anci banci
Svit, Jazzz27
Boris, Bumo
Lana, Shadow
Ajda&Simon, Sempervivum
Klemen, Tobika
Nina, Serendipity
Zarja, Obayifo
Enej, Reby
Tomi, Krucika
Karolina, miska73
Nejc&Rok, Oktavija
Larisa, spelka12
Oskar, jona3
Tara,
Punsha
Enej, Lu33
Žana, Andreja
Jure, A.jrad
Jakob, dafi
Alen & Benjamin, kimsy
Kiara, gapii27
Ažbe & Jakob, Lana08
Krištof, 7lina7
Luka, Lana70
Živa, vitaebella
, biba007
Lovro Bor, Sapi
Vita, Zup2
Hana, Tejalea
Aleks & Žiga,Fargesia
Andraž, Barbig
Eneja&Ela, Kajšica
Eneja,Hermy1
Brina, Tanja_jes
Staša, Bit
Aljaž, Petyyy
Rok, S*
Kaja, Urshy78
Tian, Mojškra
Gal, Mateja33
Jan, JonaKlara
Gaber, Betricija
Sara, Špica
Žana
Objemčkometer:
Tiki55, Loremi, n74, Mića, Nhaya
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK JANUARJA
Ponedeljek,3.1.
womanpolice-pregled
registrirana-pregled+UZ
hanybany - UZ
Foxylady - diabetolog
Torek, 4.1.
Miklarom - UZ
Foxylady - Pat. ambulanta
Nellika - UZ
Sreda, 5.1.
cukica - pregled
nana7 - UZ
Torek,11.1
Roži_-nuhalna
Torek,12.1.
Pikachu-pregled
cukica - pregled
Foxylady - CTG
Sreda,13.1. Lina10 - pregled
Sreda,19.1
mismis - pregled
Roži_ - pregled
NAŠE NOVE NOSEČKE OKTOBER
Kalaxy(PO)
Mapesi(LJ)
Majalina(?)
NAŠE NOVE NOSEČKE NOVEMBER
anci banci(PO)
mismis (MB)
Roži_ (MB)
NAŠE NOVE NOSEČKE DECEMBER
Miklarom (MB)
Goldy (LJ)
nana7
Hanybany (LJ)
Nellika (PO)
ZVESTE NAVIJAČICE:
Pija76, Gigi1, Stella Rossa, bbpikica, gold fish, T1979, arneja, zvezdica, MBT1979, bambi75, Zarja1, Sulfinija, marjetka cvetka, Womanpolice, Tanja_Jes, mismis, bit, Reby, Goldy, Sempervivum, mojsoncek, lucka25, miska73, Krucefiks, Bumo, Serendipity, Obayifo, ledenka, spelka12, jona3
špica lepa porodna zgodba. pa kar dolga. kaj sem samo jaz rodila ekspres??no je pa res da je meni doma odtekla voda, popadki so se začeli šele 2 uri kasneje...čez manj kot 2,5 uri pa sem že držala štručko v roki...in kolk hitr se res pozabijo bolečine, pri meni je bila kar naenkrat punčka v naročju, in začela pri meni jokat...šele takrat sem se zbudila iz transa...
mismis superca za nuhalno...pa brezveze na amnio. meni tudi dvojni presajalni test ni delala, ker sem imela še eno prazno vrečko in je rekla, da bi bili rezultati lahko precej različni od izmerjenih...me pa zanima kako merijo to ns..jaz sem jo imela 1:6500 pa imam isto razmerje kot ti..1:300...ti pa želim res lepe praznike in crklanja s pesijem, pol ko bosta dvojčka prišla bo precej manj časa...že pri enem je dela, občudujem vse ženske ki imajo dva...bo pa kasneje lepše...
ostale nosečke in mamice, lepe praznike in srečnoo v letu 2011.izpolnila se vam je že želja v letošnjem letu, drugo leto bo pa magično za vas.
Betricija, tudi meni ni delala dvojni presejalni test, ker to pri dvojčkih ne da pravih vrednosti. Drugače pa nima pojma kako to merijo, pomembna je starost matere, velikost otroka pri merjenju, starost otroka in pa izmerjena NS.
Moji podatki so pa taki: moja starost 36, nosečnost v tednih 12t+2d
A-jček:
velikost 63 mm
NS 2 mm
trisomy 21: 1:305 (glede na leta) 1:895 (dejanska)
trisomy 18: 1:3594 (leta) 1:10890 (dejanska)
trisomy 13: 1:8460 (leta) 1: 103370
B-jček
velikost 60 mm
NS 1,6 mm
trisomy 21: 1:305 (glede na leta) 1:1523 (dejanska)
trisomy 18: 1:3594 (leta) 1:10890 (dejanska)
trisomy 13: 1:8460 (leta) 1:149492
pri obeh je nosna kost vidna
Jonči: pri meni zmeda v glavi full, bi samo jokala...drugače pa me danes full dol tišči, drugače pa čisto nič posebnega, pa seveda tak rjav izcedek od včerajšnjega vaginalnega pregleda. Sploh ne vem koliko časa čakati, ker z vsakim dnem več, tudi na nek način riskiraš. In pri nas IVF-ovkah ni možno,da bi se zmotili v datumu PDP. Jutri zjutraj imam spet CTG, dvomim da me bodo spet vaginalno gledali, ali pa...mi je vseeno. Če bom jutri še čisto zaprta, pač ne bi več čakala in če je zdravnica ocenila da mi ne bi upala sprožiti poroda, potem naj mi jutri naredijo CR. Rada bi že štručko videla in se prepričala da je vse ok.Trenutno tako razmišljam...Bomo videli kaj bo. Držite pesti!
Vsem
in mamicam tukaj gor pa želim vse lepo v letu 2011! Za nekatere je bilo leto 2010 čarobno, za večino aktivnih IVF-ovk tukaj gor, pa bo čarobno leto 2011 ko boste/bomo stisnile svoje zaklade k sebi. SREČNO!!!!
nana7: ja jaz sem bila dvakrat pred prvim UZ na urgenci, zarad krvavitve, samo so rekli da ni bilo nič takega, bilo naj bi zarad tega ker mala dva rase se ustrašit. Mene so drugič na urgenci napiz... zakaj hodm, ker je itak čist normaln da krvavimo v nosečnosti in sm jim povedala svoje, potem so me pa sprejeli.
Punce moje zlate, Veliko sreče, zadovoljstva in uspeha ter zdrave otročičke v letu 2011!
mateja
teta m je kaj akcije??
mateja ti kar hodi na urgenco, da se pomiriš. meni so tudi rekli, zakaj hodiva, pa sem rekla, da naj ne težijo...samo to so rekli doktorji, sestra je pa rekla, naj kar pridiva...
srečno vsem še enkrat
Evo me
Nič akcije še ni pri meni...
.
CTg pokazal nič popadkov, drugo vse ok. Odločili so se za CR, če se ne bo prej nič zgodilo, ga imam 5.1.2011. Vaginalni pregled sem še imela , maternični vrat je še čisto zadaj,sem pa celo odprta 1,5 cm
. Tako da je še vse možno pri meni, je pa bistvo to,da imam vso dokumentacijo za CR,bila sem tudi pri anesteziloginji, skratka vse črno na belem,kar je potrebno za CR. Bistvo je,da se mi ne sme dati umetnih popadkov.Če pa se zgodi,da se bom sama dovolj odprla in imela svoje popadke, pa seveda še vedno lahko rodim po naravni poti.V ponedeljek 3.1.2011 zopet CTG kontrola. Sem pa sedaj čisto pomirjena,vsaj vem kaj me čaka. Če bo Cr sem bom odločila za EA pri CR, ker potem otročka takoj dobiš za nekaj minutk k sebi, pa partner je lahko zraven pri CR.
Staro se leto je že utrudilo,
darove vse svoje razdalo je že.
Kmalu oditi se mu bo mudilo,
ker novo že leto naproti mu gre.
S sabo prinaša spet nove darove,
za tebe in vse, ki pri tebi žive.
Zdravja, ljubezni, finančne prenove
ter sreče in radosti da naj za vse!
Novo leto naj prinese ti darila,
ki življenje bodo ti obogatila-
v ljubezni srečo, zdravje, blagostanje,
in uresničene vse tvoje sanje! SREČNO NOVO LETO 2011 VSEM IN LEPO PRAZNUJTE
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!