jutranja rosa: na pregled sem šla k svoji G, še prav ta starinski UZ ima, tako da se mi je zdelo, da še premalo vidi, na podlagi tega kar sem videla lansko leto v LJ - se mi zdi da je ta njen UZ fičo, ta v LJ mercedes!!!
Izmerila je približno 5mm plod in gest.vrečko, utrip je bilo videt zelo lepo, slišala pa ga niti jaz nisem... je samo ena pikica znotraj tiste vrečkice utripala in ona je rekla da je to to... vse skupaj je zelo majhno ker je 2x povečala sliko, da je sploh bilo kaj videt... UZ je bil pa skozi nožnico... po mojem je še ful prezgodaj, nekje v 8 tednu je videt bolj konkretno - se spomnem iz prejšnjih nosečnosti, ker me je naročila na 1.pregled šele po 8.tednu... sedaj pa glede na to, da sem lani zgubila otroka zaradi gen.napake, imam poleg navadnih pregledov še biopsijo hor.resic v 11.tednu, ker je verjetnost da bi bilo kaj narobe velika...
Če je videl nosečnost si definitivno noseča!!!
ne se sekirat... samo oni so bolj previdni glede vsega, saj se vsaka 3.nosečnost žal konča s splavom, oz dobimo menstruacijo in niti ne vemo da smo bile noseče... zato pravijo, da počakamo do 3.meseca, če se sploh prime... takrat te nekje začnejo jemat resno (po mojih izkušnjah). Lahko pa greš vseeno 2x dat kri za izmerit vrednost beta HCG - če se v 2 dneh podvoji pomeni, da nosečnost normalno napreduje...jaz sem šla samoplačniško, ker so mi testi zelo čudno kazali .. eni + eni nič, drugi spet neki na pol... za 1 odvzem in pregled krvi je treba odštet 20€... zdaj ti veš, koliko ti je nujno... lahko pa počakaš kakšen teden in boš itak spet imela pregled...kdaj so te naročili ponovno?? Mene v 12.tednu... pa je rekla še sama sestra na koncu: če bo vse v redu in ostane notri... (verjetno je mislila na biopsijo ker je možno tudi da pride do SS
). Jaz bi ti svetovala, da se ne obremenjuješ, obnašaj pa se tako, kot da si noseča (prehrana, gibanje,...).
Jaz sem pa včeraj povedala že tašči in ji zabičala naj bo tiho do prvih pregledov, saj se novica pri nas razširi tako hitro da je joj... potem pa ko gre kaj narobe te vsi sprašujejo in skozi vlačijo po zobeh...
Meni se še vedno je samo solata in zelenjava nasploh... včeraj sem si pripravila burek z bučkami mmmmm... sladkarije pa sploh ne morem videt!!
Še en nasvet sem dobila od G glede slabosti, ker sem ji pojamrala, da mi je dosti bolj slabo kot v prvih dveh in je rekla, da je 3/4 psiha - ko ti začne delat slabo, "se moraš čim bolj zamotit in na to ne mislit, ne takoj hrano v usta basat, raje kozarc vode spit in odmislit slabost - se prepričat, da ti ni slabo...." ah ne vem, meni ko je slabo je slabo, lahko mislim na rožice in ptičice ali karkoli, ne pomaga nič!!
ta vročina je pa tudi neznosna!!! Sem pa vesela, da nisem v 8.,9.mescu...si ne predstavljam kako bi zdržala...
No, uživajte sonosečke in lepo pozdravljene vse nove!!!
vsem!!