ojla !!! sem že malo boljše volje, ko berem, da je to špikanje normalno..mene namreč kar pogosto špika in na momente tako zaboli, da ne morem koraka naredit.. še posebej, če pred tem ležim in se nenadoma dvignem... kot bi me krč zagrabil.. res grozno. Precej donata spijem te dni, ker me zgaga matra, pa to špikanje popušča... si pa grem danes nabavit magnezij.. če že tako pomaga - da mi vsaj malo olajša, bom zadovoljna.
Meni se je tudi energija že povrnila, tako da imam 1001 načrt kaj vse bom počela do konca tedna, si pa vzamem urco ali dve na dan za ležanje - ne ravno spanje, ker ne morem spati, preberem pa kakšno knjigo ali pogledam filmček z neta..
sem pa tudi sama že začela "gnezditi" in kar večji del dneva razmišljam samo o tem kako bi lahko še uredila sobici za otroka in kaj nam še manjka in kako bi pobarvala stene, ... tudi midva sva se odločila, da greva pogledat v Ita Ikeo ta teden.. pa KUHAT sem začela 100 na uro, včeraj sem spekla eno skutno pecivo mmm... "za POŽREŠNE SOSEDE" je ime peciva.. in zbirat recepte.. je moj rekel, da sem postala tako zahtevna pri opremljanju in željah, da bo počakal, da rodim in bova takrat dokončala zidanje bajte, ker ne bom imela cajta ne volje in bom nenaspana in se mi ne bo dalo komplicirat...
Tisti pas se mi zdi ok pa tudi G mi ga je svetovala, pol sem pa na enem forumu prebrala, da pri nizki posteljici niti ne pomaga dokler ni trebuh bolj velik, pa ti ga v bistvu podpira .. jaz zaenkrat nimam lih velikega bušija.. razmišljam pa o nakupu..kaj, škodit itak ne more... če pa vsaj malo pomaga je že vreden denarja. Niti ni tako drag..
5ra8...joj ta čebulica me je pa tako nasmejala...
jaz sem že slišala za ta izraz pri ta malemu so babice vedno svetovale v teh prehodnih obdobjih, da ga oblečem tako, da po potrebi mu lahko kakšen kos oblačila slečem.. in res je najbolje tako..tudi sedaj v vrtcu - pri 5letih ga še vedno oblačim tako.
Pri nas v vrtcu so se že začele viroze (driska,bruhanje) pa so me vzgojiteljice opozorile... ta mali je imel včeraj obnovitveno lekcijo pranja rok in razkuževanja in sem mu pustila v predalčku tisti mičken razkuževalnik za rokice, pa sebi sem enega vtaknila v torbico...
Glede obešanja perila je že prav, da vam kdo pomaga, ker pri plesu vem, da so poudarili, da v 2.tromesečju ne sme več nosečnica dvigovati rok višje od ramen - torej nobenega raztegovanja zgornjega dela telesa - npr.stranskih trebušnih mišic, ker morajo ostati čim bolj čvrste, da držijo bušija...
Glede kg je pa meni res grozno kako se ženske!!! obnašajo ko te srečajo... pa kakšne bolne izjave dajo - joj kolko si se pa ti zredila, moraš se pazit, to ne boš nikoli več dala dol,...in take.. al pa moji kolegici(ima 3mesečno punčko) prejšnji dan ena ženska: ma tebi je pa res ful ostalo, si prav debela ostala, lej kolko trebuha ti je ostalo.... in take.. a ona še doji in je komaj 3 m po porodu... ne rečem, da moški ne razumejo pa to, ampak mamice da take izjavijo mi je pa čisto mimo...
pa itak je vsa boga - ima neko blago poporodno depresijo in je takoj za tem imela ful solzne oči, meni je bilo tako hudo in sem jo prepričevala da bomo vozičkale in bo šlo vse dol, ma bog ve kaj se dogaja v njeni glavi v tako občutljivem obdobju... je že rekla, da razmišlja, da bi začela dodajati in počasi da neha dojiti, ker bo tako lahko bolj pazila kaj poje...
Evo kaj lahko naredi ena neumna baba in njen brezvezen komentar. Če ne znaš vprašat "kako si? upam da sta obe dobro, uživaj v prelepih trenutkih, v dojenju,... rabiš pomoč?.." je bolje da si tiho!
srečno tanjusi na morfologiji!!!
naja17 : jaz si s tem pomagam http://www.baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months