IZVIRNO SPOROČILO: mk8
Aja, pa naša ima tud zabasan nos (itak, kako da ne) in je baby vyc non stop na tapeti. Se pa dere ztraven kot da bi jo iz kože dajal. Mam en kveščn.. kako ve pucate nos s fiziološko, mislim v kakšnem položaju je otrok, ko mu fiziološko brizgate v nos? In kok fiziološke mu date v eno nosnico?
Pri nas imamo tri stoopnje dajanja fiziološke:
1. najmanj zamašen nosek - dam v vsako nosnico en brizg fiziološke iz pršilke (aquamar, pa verjamem, da ima enak učinek tudi kaj cenejšega). Po nekaj minutah kaj priteče ven ali pa tudi ne.
2. bolj zamašen nosek - uporabljam tiste mini fiziološke raztopinice - v ležečem položaju dam v vsako nosnico kapljico ali dve, sestavim sesalec in posesam
3. najbolj zamašen nosek - skuham fiziološko sama, uporabim tisto zadevico, s katero naj bi na roko vlekel ven smrkelj. Napolnim s fiziološko, Srečko dobi plenico okrog vratu, z rokama se nasloni na umivalnik in potem mu brizgam fiziološko v nos. Ne moreš tele zadevice izpraznit čisto do konca in na eno nosnico porabim eno, dve ali tri ponovitve. Toliko da pri drugi nosnici požene ven smrkelj. Ampak več kot 3x ponavadi ne pusti. S sesalcem "osušim" nosnici.
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F
Imam pa eno vprašanje in sicer me zanima kako kaznuje vaše ?
Naš frajar občasno prav kljubuje vsem prepovedim in omejitvam, ki mu jih postavljava.
Ponavadi se spomni take neumnosti takrat, ko je utrujen.
Kakšne vzgojne ukrepe izvajate vi in kaj deluje?
Tudi mene zanimajo vaša mnenja...
Ampak meni se to sliši tako grozno...Kaznovanje???
Itak da kljubuje, drugače ne bomo nikoli postavili mej. Kar je NE (in tega je bore malo) ostane NE. Ponavadi pa mu povem, da to je ne, lahko pa kaj drugega. Skušam preusmeriti pozornost. Če ne gre drugače, pač joka. In mi ne pride do živega. Včasih pa ga vzamem v naročje in odnesem v drug prostor, da ga zamotim s čim drugim.
Ja, tudi pri nas je huje ko je utrujen - verjetno je to kar normalno - takrat tudi on hitreje "pop....". Kot mamica

. In otroka ne kaznujem, če mi "nastavi ogledalo". Ma res, včasih se prav zamislim, da ima take fore kot jaz.
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi
tecka-nisem še gledala kje bom vzela dolge gate...dans sem vidla da žabe zagotovo odpadejo,ker ima kožo vsak dan slabše...
Pri Srečku je koža zaenkrat še ok, ampak vseeno mu bom raje kot žabe natikala kar dolge gate. Sploh pa bom v vrtcu spet izpadla čudna mama, ker nimamo za žabe