IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica
Jutro
sam da vas pozdravim. Divja noč je za nami. Ampak najbolj pomembno je da je marmelada BETON
sam tole pokomentiram
jaz slivove marmelade NIKOLI ne zgoščujem s kakšnim posebnim sladkorjem (to tko nobene), z želatinom (tut nikol nobene) al pa drugim sadjem. ker slive imajo same po sebi ogromno pektina,kot jabolka, kosmulje in kakšno drugo kislo sadje, npr. citrusi. in tut nikol ne delam marmelade po načelu kila sadje, kila cukra, ker mi je totalno presladka. pri meni je bolj dve kili sadja, pol kile cukra oz. po okusu, tko da tut sladkorja ne uporabljam namest konzervansa, vloženo samo dodatno pregrejem v pečici in če ok naredim, vedno ostane vsaj do naslednjega leta.
jo pa doooooooolgo pocam, res. skor cel dopoldne, ne pretiravam. dam npr. slive, čisto malo vode, da se ne primejo in jih kuham, dokler ne razpadejo. jih ne miksam in nič, mi je ok, če ni vse spasirano. potem proti koncu dodajam sladkor - po okusu. in ko se žlička marmelade strdi na kakšnem mrzlem krožniku, ko se na hitro ohladi, končam zadevo.
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.