IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Pia* blizu Postojne pri naselju Koče gradijo naselej 12-ih montažnih hišic. Štiri so še zgrajene in primerne za vselitev, najcenejša pride 170.000€ in to s parcelo okoli 300m^2, če se ne motim. Tak da lahk kar spakiraš.
Teyla Postojna ni okolica Ljubljane.
Če me spomin ne vara smo se pogovarjali okolica Ljubljane?
Montažna hiša je brez opreme, brez ploščic/liminata. Vsaj tako sem jaz seznanjena,če se motim me popravi. Je pa res da ne vem kako je s papirji ker komunalni prespevek je ulala kar visok zalogaj,če je to v ceni +vsa oprema je to resnično poceni.
Znesek je bil podan 150.000 in ne 170.000 plus vse ostalo že zgoraj našteto kar pride krepko čez 200.000.
Ne me zej nekam v Podravje tlačit,ker vem da se tam da za "relativno" poceni dobiti hišo.Ampak še vedno ne za podanih 110.000 vse! Govora je okolica Ljubljane ne vem jaz se nanašam na prvi post in ne na vaše!
petea žal oprema ni moja je od mojih staršev.
70.000€ je okvirna cena da smo opremili 2 mladinski sobi (jaz+brat), spalnico, 2 kopalnici, kuhinjo, dnevno, jedilnico in hodnike.
V opremo sem štela vse ploščice+liminat+beljenje+vrata! Tako da draga moja verjemi meni da ni opremljena po ne vem kakih vrhunskih standrdih, ampak roko na srce kdo bi kupil opremo v Dipotu (ne rečem regal ali kaj temu podobnega ampak kuhinje zagotovo ne, vsaj jaz, pe ne me narobe razumeti, da slučajno koga podcenjujem ali da žalim Dipo sploh ne). No ne smem pa sedaj reči da smo gledali na denar lahko bi tudi ceneje kupili sploh mladinske sobe.
Zdej zakaj vem cene? Zato,ker se starša ne razumeta pri nas v igri je že več let razveza, in zato imamo vse račune spravljene.
Zej zgol za podatek hišo+okolica je ocenjena iz strani cenilca na 400.000-450.000€. Sama nima izkušenj iz tega področja verjamem, da se najde kaj ceneje, ampak znesek 150.000 me ni in ne bo prepričal. Ja za stanovanje ne pa za hišo+prcela in vse sranje,ki ga dobiš zraven.
Ampak sej pravim nisem strokovnjak na tem področju zgolj sem napisala kako je bilo pri nas.
Je pa res, da sama nisem gradila hiše ampak sem se samo preselila k mojemu v zgornje nadstropje