IZVIRNO SPOROČILO: oka
In daj mi prosim en predlog, ki ne vsebuje babic in dedkov in kake sosede. Ja prav gotovo sosedje kar v vrsti čakajo, da bojo pazili mojo hči, komaj čakajo. Prijateljice imam pa itak vse brezposelne in brez otrok in se kar pulijo za varstvo. Dejstvo je, da smo starši prvošolčkov potisnjeni v kot, ne vemo kam z njimi med počitnicami, če imamo srečo je organizirano pasje drago varstvo v šoli. Najlažje je zaviti z očmi in dati bedast predlog (definitivno bom že danes doma pripravila šibice za drugo leto, pa čeprav nimam plinskega kuhalnika) in obsojati nekaj tako v tri krasne.
Ne vem kaj bom naredila. Nekako bomo že pa magari bo šla z menoj v pisarno (na srečo imam to možnost) in upam, da bo katera od babic ali tet vskočila. Same pa je doma ne bi upala pustiti pa čeprav ima starejšega, nastniškega brata. Ziher je pač ziher. Mi pa na kraj pameti ne pade obsojati tistih, ki nimajo druge možnosti kot otroka samega pustiti doma in si od zgroženosti iztiriti oči.
ja če se človek ne bo znašel,kaj bo revež celo zivljenje?!??!kaksen predlog??no problem!
1.odpri novo temo na forumu! mamica v stiski ,je kje se kaksna?
rr je super forum,spoznala sem 100 krasnih punc,ki si svetujemo ,ce je mogoce pomagamo-karkoli...
gotovo ne bos samevala na forumu...v vsakem kraju se najde vsaj ena v podobni stiski....
2.vse tuki pravijo da jih ovirjo finance-dvakrat na leto ti pripada izredna socialna pomoc...
zaprosi zanjo...poplacaj stroske bivanja al karkol z tem in s tem ti ostane mogoce kak dinarcek vec da poisces kaksno varstvo (nimam v mislih privat varstva-miljon oglasov je na netu,mogoce za kaj izves na klepetu z prijateljicami),mogoce omogocih kaksno letovanje preko csd
3. oba imata dopust....pokombinirajta....in to ne pomeni da vam je potem onemogocen skupni dopust...
4. v veliko krajih so organizirane brezplačne delavnice za otroke...pozanimaj se ce je kaksen v tvojem kraju..tako lahko prišparas kaksen dan dinarckov ki bi drugace sel za varstvo/varusko...
5. pa ni cel svet skregan z starimi starsi ali jih sploh nima ali zivijo tako kot moji 100km stran ali ima prijatelje ki niso na voljo...pogovor razkrije marsi katero resitev...
znajt se je treba....tudi sama se bom en dan znasla z prvošolko ali v kaksni podobni situaciji vem pa da ne bom puščala 5,6,7 letnico samo doma.
pač 100 ljudi 100 čudi 100 mnjenj....moje je pač da tega nebi in ne bom pocela...