writing-img

Denarna socialna pomoč

clock-img

24.07.2010, 12:32

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

Bom konkretno-
meni je pogodba o zaposlitvi potekla 17.5.2010, do nadomestia za brezposelnost nisem opravičena.

Moj partner je na borzi od decembra, zadnje nadomestilo je dobil marca 2010. od takrat dela na črno, žal...

Junija sva dala vlogo za denarno socialno pomoč, ki naj bi nama pripadala.
Torej dve odrasli osebi, obe prijavljeni na zavodu, otroka pa ni upoštevala, češ da ima otroške, in mi dodelila 25 eur socialne pomočiuser posted image

Prosim nekoga, ki se res spozna na to, če mi malo svetuje...

clock-img

24.07.2010, 12:34

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

pojdi nazaj,otroški dodatek se ne pri dsp ne upošteva

...točka moči je v sedanjem trenutku...

clock-img

24.07.2010, 12:50

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Vlogo za DSP si očitno oddala junija, saj sklepam, da si odločbo dobila zdaj, julija. Drži - otroški dodatek se NE šteje med dohodek, zato napiši pritožbo. Kot 3-članski družina brez dohodkov (razen, če so vam upoštevali kakšne prihranke in/ali premoženje) vam pripada 443€. Četudi bi se vam štel otroški dodatek, katerega ne morete imeti več, kot 113€, bi morali dobiti 330€. Vam so ziher vkalkulirali še nekaj drugega. Poglej še enkrat na odločbo.

clock-img

24.07.2010, 13:35

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Pa kaj se grejo ti naši CSD-ji user posted image . Vsekakor se pritoži, ker se OD NE upošteva za socialno pomoč - za otroka se lahko upošteva edino preživnina, OD pa ne.

Zakon o socialnem varstvu pravi:
27. člen

V lastni dohodek po tem zakonu se štejejo dediščine, darila, dohodki in prejemki, ki so viri dohodnine, ter vsi drugi dohodki in prejemki, čeprav niso obdavčljivi, prejeti doma oziroma v tujini, razen:
– dodatka za pomoč in postrežbo in drugih prejemkov za nego in pomoč,
otroškega dodatka,
– dodatka za nego otroka,
– pomoči za opremo novorojenca,
– stroškov za prevoz na delo in prehrano med delom,
– štipendij in drugih prejemkov, ki so namenjeni ali omogočajo usposabljanje ali izobraževanje,
– sredstev, namenjenih odpravi posledic elementarne nesreče;
– denarne socialne pomoči po tem zakonu in po predpisih samoupravnih lokalnih skupnosti.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

24.07.2010, 14:36

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Vlogo za DSP si očitno oddala junija, saj sklepam, da si odločbo dobila zdaj, julija. Drži - otroški dodatek se NE šteje med dohodek, zato napiši pritožbo. Kot 3-članski družina brez dohodkov (razen, če so vam upoštevali kakšne prihranke in/ali premoženje) vam pripada 443€. Četudi bi se vam štel otroški dodatek, katerega ne morete imeti več, kot 113€, bi morali dobiti 330€. Vam so ziher vkalkulirali še nekaj drugega. Poglej še enkrat na odločbo.

ja junija, zato je ona štela zadnje tri mesece maj, april in marec. Marca je pa mel še nadomestilo...

clock-img

24.07.2010, 14:38

clock-img

mamica2009

pencil-img

490

To pa je zato ker so bili upoštevani njeni dohodki za 3 mesece nazaj

clock-img

24.07.2010, 14:40

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Pa saj ti v odločbi vse piše. PREBERI!!

clock-img

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

samo če se spremeni stanje družine pravilima tega ne upoštevajo,vsaj lani niso ko je moj zamenjal službo pa sva imela 2 m scd

clock-img

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča
ja junija, zato je ona štela zadnje tri mesece maj, april in marec. Marca je pa mel še nadomestilo...

Izračun za DSP je pravilen samo v primeru, da je 1/3 njegovega nadomestila znašala 305€.

clock-img

24.07.2010, 14:52

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

Kak to misliš? Če je pa tretjina nadomestila manj kot 300eur, je pa kaj?

clock-img

24.07.2010, 14:53

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Pa saj ti v odločbi vse piše. PREBERI!!

Ja, mi piše. prebrala že 100x in pač ne skapiram..... sorry

clock-img

24.07.2010, 14:54

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Kak to misliš? Če je pa tretjina nadomestila manj kot 300eur, je pa kaj?

Potem bi vam morali pa vsak €, ki je manj od cca. 300€, prišteti k DSP (torej 25€ + vse, kar je manj od cca. 300€).

clock-img

24.07.2010, 14:55

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

če ne kapiraš,potem nam pa celo odločbo prepiši sem,ker nam očitno tudi narobe govoriš

clock-img

24.07.2010, 15:01

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

Pa kaj je s tabo? Prosim ne pisat več sem, če nimaš konkretnega odgovora, ker sem prosila za pomoč, od tebe je pa nisem deležna.
hvala.

clock-img

24.07.2010, 15:02

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ne se zarad' d'narja kregat', ženske. user posted image

clock-img

24.07.2010, 15:04

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

idi na csd pa prosi da ti odločbo obrazloži,povej da ti sedaj nimaš s čim živet ne glede na nakazila...razen če maš kak avto al pa preveliko stanovanje-hišo potem znajo komplicirat...naj ti pove kaj vse je zavedeno v tvoje dohodke

clock-img

24.07.2010, 15:05

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne se zarad' d'narja kregat', ženske. user posted image

kregajo se zaradi pogovora o d'narju,zaradi d'narja bi se tepleuser posted image user posted image user posted image

clock-img

24.07.2010, 15:05

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara
zaradi d'narja bi se tepleuser posted image user posted image user posted image

A nimamo svojih moških doma za to? user posted image user posted image

clock-img

24.07.2010, 15:07

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

me mamo,vse pa očitno ne...nekatero so doma pridne,pa svojo divjo naravo na rr ven spravljajouser posted image

clock-img

24.07.2010, 15:13

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

kaj pa je s tabo?kako pričakuješ pomoč,če še sama ne znaš povedati kaj so ti upoštevali user posted image   ja pa bom pisala in kaj mi moreš user posted image

clock-img

24.07.2010, 15:14

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Aj, aj, aj... odoh ja. user posted image

clock-img

24.07.2010, 15:16

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

ne, saj v odločbi jasno piše, da imamo avto v tej pa tej vrednosti in da ne vpliva na končen izračun. Da nismo lastniki tega in onega, pa bla bla.... Ampak, da je minimalni mesečni dohodek za dva x, midva imava dohodkov y. No pa sem šla in vprašala, zakaj za dva, če smo pa trije, in je rekla, da otrok ma pa otroške in da mi ona drugače ne more pomagat .

Sem pa pač človek, z malo manj potrplenja, pa sem se rajši obrnila in šla ven. moja napaka, vem...

clock-img

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

kaj pa je s tabo?kako pričakuješ pomoč,če še sama ne znaš povedati kaj so ti upoštevali user posted image   ja pa bom pisala in kaj mi moreš user posted image

po moje če bi vedela kaj vse so ji upoštevali potem bi vedela zakaj tak nizek znesek...

clock-img

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

da mi ona drugače ne more pomagat .

Pojdi nazaj in jo vprašaj, če ONA potrebuje kakšno pomoč.

clock-img

24.07.2010, 15:17

clock-img

ema tiara

pencil-img

736

ne, saj v odločbi jasno piše, da imamo avto v tej pa tej vrednosti in da ne vpliva na končen izračun. Da nismo lastniki tega in onega, pa bla bla.... Ampak, da je minimalni mesečni dohodek za dva x, midva imava dohodkov y. No pa sem šla in vprašala, zakaj za dva, če smo pa trije, in je rekla, da otrok ma pa otroške in da mi ona drugače ne more pomagat .

Sem pa pač človek, z malo manj potrplenja, pa sem se rajši obrnila in šla ven. moja napaka, vem...

ti pa idi nazaj in reči da se otroški NE UPOŠTEVAJO

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem