15.08.2010, 14:13
Malo zares, predvsem pa za hec. Nosečnost. Pri prvem otroku: vas zamikajo nosečniška oblačila čim izveste, da ste noseči. Pri drugem otroku: skušate nositi vaša običajna oblačila čim dlje. Pri tretjem otroku: nosečniška oblačila SO vaša običajna oblačila. Priprava na porod. Pri prvem otroku: predano trenirate pravilno dihanje med porodom. Pri drugem otroku: ne izgubljate časa s treningom dihanja, saj se še vedno spomnite prvega poroda. Pravilno dihanje vam ni prav nič pomagalo. Pri tretjem otroku: se dogovorite za epiduralno anastezijo že v 8. mesecu nosečnosti. Oblačilca za novorojenčka. Pri prvem otroku: skrbno perete in likate oblačilca ter jih po barvi in funkciji razporejate na točno določena mesta. Pri drugem otroku: poskrbite zato, da imate dovolj čistih oblačilc, ki jih po pranju poravnate in zložite v omaro. Barva in oblika nista več pomembni. Pri tretjem otroku: oblačilca zlagate po povsem novem kriteriju - tiste z najtemnejšimi madeži spravite čisto na dno predala. Skrb. Pri prvem otroku: ob prvem znaku nemira – vzdihu ali nagubanem čelu – otroka vzamete v naročje, da se prepričate, če je z njim vse v redu. Pri drugem otroku: otroka vzamete v naročje takrat, ko se vam zdi da bi utegnil zbuditi starejšega bratca ali sestrico. Pri tretjem otroku: vašega štiriletnika naučite kako se ziba zibelko in kdaj vstavi dudo. Duda. Pri prvem otroku: ko pade duda na tla, jo skrbno pospravite in ponovno uporabite šele, ko ste jo oprali in prekuhali. Pri drugem otroku: ko pade duda na tla, jo polijete z nekaj čaja iz stekleničke in ponovno je pripravljena za uporabo. Pri tretjem otroku: ko pade duda na tla, jo na hitro obrišete z majico in jo ponovno vstavite otroku v usta. Menjava plenic. Pri prvem otroku: dojenčku zamenjate plenico vsako uro in pol, pa če je to potrebno ali ne. Pri drugem otroku: vedno razmišljate kdaj ste mu nazadnje zamenjali plenico. Pri tretjem otroku: plenico zamenjate takrat ko ta že nabrekne do trikratne začetne velikosti oz. takrat ko nekdo pokomentira, da nekaj res čudno smrdi. Aktivnosti. Pri prvem otroku: vašega dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke, plavanju za malčke, masaži in vesele urice v knjižnico. Pri drugem otroku: dojenčka vozite k telovadbi za dojenčke. Pri tretjem otroku: dojenčka vozite v trgovino in na pošto. Varstvo. Pri prvem otroku: ko vašega dojenčka prvič pustite z nekom drugim v uri in pol petkrat pokličete kako jima gre. Pri drugem otroku: preden stopite skozi vrata se spomnite, da morate s seboj vzeti tudi mobilni telefon. Pri tretjem otroku: naročite, da naj vas pokličejo le v primeru, če bo tekla kri. Doma. Pri prvem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da strmite v dojenčka in ga občudujete. Pri drugem otroku: precejšen del svojega dne preživite tako, da pazite da ga starejši brat ne bi stiskal, ščipal ali tepel. Pri tretjem otroku: vsaj majhen del svojega dne preživite tako, da se skrivate pred otroci. Ko vaš malček pogoltne kovanec za 1€. Pri prvem otroku: z njim odhitite na urgenco in zahtevate, da ga slikajo. Pri drugem otroku: se prepričate, da ga bo tudi izločil. Pri tretjem otroku: mu ga odštejete od žepnine.

danes smo se cel dan potepali je blo prov lušno klub dežju
Srečno naprej
se končala slabo...
zdaj pa, kot da mi nič ni ( no, razen, da pogosteje hodim na wc in da imam boleča prsa in pa polnejša)... no pa lačna sem tudi
in je kar ratalo. Bi rabila par mesecev, da bi se privadila na misel na nosečnost in je prišlo kot šok, kar naenkrat. V drugo sem si res želela. Če bi bilo po moje, bi probala še kak mesec prej. Ampak je na srečo spet ratalo v prvo. Bo pa sigurno šla tale nosečnost mimo mene bolj hitro, ker ne bom imela časa tolk o tem razmišljat.
, št.
doma, spol, pregled (PP=prvi pregled, NP=naslednji pregled, NS=nuhalna), št.
Julija2011, 28 let, Dolenjska, 1
, 29 let, Radovljica, 2
. Kaj najbolj "pali", da me čimprej vzamejo? Kaj naj jim rečem po telefonu?
al ne, me zdej razgaaaanja od čakanja na prvi pregled ki je neeeeeskončno daleč.
, pa spodaj me na vsake tolk špikne