Dobro jutro nosečke,
odkrila sem, po kateri jedi mi ni slabo in mi celo paše jesti v tem obdobju, ko vse leti ven iz mene. Ne boste verjele, česa se mi je včeraj (po sistemu "ljubi, čaraj") nosečniško zahotelo: Double-cheese iz McDonaldsa!
Včeraj sem kar dva pojedla in ob tem godla od zadovoljstva kot pujčeki za koritom - če pa vidim sadje, se mi pa kar obrača...
Maya80, srčno upam, da bo vse OK in da je tole krvavitev zagodel hematom.
KlaraMay,
za vesele novičke včeraj. Upam, da je migrena minila in da boš začela uživati 2. tromesečje tako kot se šika. Meni je tako hudo za vas punce, ki vas je strah povedati v službi za
. Jaz delam v banki, ki bo ravno dobilo certifikat za družini prijaznega delodajalca (ravno septembra so npr. sprejeli spremembo delovnega časa, ki omogoča staršem, da si prilagodijo urnik ob uvajanju otročka v vrtcu ali pa pridejo že ob 7.00 in gredo ob 15.00 domov - brez dovolilnic, moledovanj pri šefih, ipd) in v oddelku, kjer so bili vsi iskreno veseli moje nosečnosti. Še sam šef me je hitro ustavil z "Pa ne se sikirat okoli službe!".
Nosečniške pasove za avto imajo pa v Leclercu v LJ - to vem, ker bi moj ljubi na vsak način rad kupil meni takega, pa jaz trdim da je to samo "komercialni nateg" (čeprav niti nimam osnove za to izjavo
).
Kimmi, sem se nasmejala tvojim štorijam
To se je tudi meni dogajalo v prejšnji nosečnosti, s tem da sem izgubljala besedni zaklad za najbolj splošne besede. In tako je čajnik postal "a mi lahko daš tisto ... emm... rumeno... emm... k ma ročaj... emmm... k čaj not kuhamo"
Iiiiiiiiiii, ti imaš tudi morske prašičke? Jaz tudi, Hugo in Žverca sta moja dva
Kalejdoskop, a ni katastrofa kako so včasih brez občutka?? Mislim, ko bi vsaj počakali, da nosečka pride na pregled, predno kaj takega bleknejo! Jaz sem tako vsa v šoku, čakajoč na pregled pri G, poslušala njegovo sestro (ki je mimogrede - večino časa obupno hladna, neprijazna in deluje tako, kot da nosi breme celotnega sveta na svojih ramenih) o porastu splavov v letošnjem letu, pa o nosečki ki je ravno tisti teden v 8. mesecu izgubila otroka.... In to gre govoriti meni?!?!?! Je mislila, da je prijazna do mene, ker takole "klepeta"??
Tincy90, sem šla firbcat, kaj je to za en avto. Hudo zgleda! Pa dovolj prostora za "selitve narodov" (baje že obisk babic pomeni, da je avto z otroci in stvarmi in igračami do stropa nafilan
).
ajtak, škoda ker se tvoji šefici ni dalo potruditi z malo kombinatorike, da bi ostala lahko v istem kolektivu. Upam, da te okolje, kamor greš, ne bo preveč zamorilo in da boš maksimalno uživala v najlepšem delu nosečnosti.
pižmovka, za tvojo situacijo imam dve štoriji:
1. V pisarni smo pred leti delale 3 sodelavke, dostikrat smo bile tam po 16. uri zaradi obilice dela. In mesec, dva smo ves čas jamrale čez čistilko. Gospa prijazna, ustrežljiva, neslišna - ampak ko je prišla v pisarno, pa nisi mogel zgrešiti njenega vonja (kot da bi imela na sebi obleko, ki jo je že 5x prešvicala, sama se pa pri tem ne bi stuširala par dni). In ta vonj je ostajal vedno za njo, čeprav smo hitele vedno lufatati. No, potem sem pa imela sodelavk dosti - ves čas sta govorile, kako ji bosta enkrat rekli - pa nista (seveda, večna dilema: kako človeku reči, da "smrdi"????).
In tako sem nekega popoldneva, kot edina v pisarni (dežurna), gospo ogovorila... Sama sem se počutila res grozno, da ji kaj takega govorim, ampak sem bila res sita skoraj vsakodnevnega popoldanskega rituala (vihanje nosov, grimase, vonjave, luftanje in po odhodu opravljanje). Gospa se je opravičila in izgovorila na delovne halje - da imajo samo eno, in da jo ona sicer vsak večer opere, ampak je zgleda material tak čuden... in potem je nismo več videli nikoli v naši pisarni, dokler smo bile me notri (je pa bila pisarna naslednji dan tipi-topi pospravljena).
2. Bivši mož je bil pri frizerki. Pa ga vpraša ena oddaljena soseda kako so kaj domači, pa kako to da mene (takrat še ženo) nič ne vidijo naokoli? Pa ji je mož hladnokrvno odvrnil: "Ah, dejte no, vaški flozarci pa ja ne bom govoril o sebi, da boste lahko naprej opravljali." (še meni je sapo zaprlo, ker nisem mogla verjeti, da je on, dobričina, sposoben kaj takega reči - ampak mu je ženska res šla na živce).
Skratka: včasih moraš biti z ljudmi "grob" (čeprav si v bistvu samo iskren): pogumno povedati naglas kako je njeno obnašanje moteče, ji postaviti meje in pogoje obiskov in ignorirati dejstvo, da te bodo potem vaški flozarji nekaj časa postrani gledali, češ da si čudna.
Srečno, no predvsem pogumno!
(uh, koliko teksta!)