Ojla vesele decembrke!
Joj, me en dan ni bilo tukaj gor, ker sem imela ogroooomno dela v službi, pa ste medtem tako zaklepetale, da sem vas komaj uspela prebrat
občinarka - ja, mi je znano...ogroooomno dela, prej ni nihče poslušal, da v bistvu kmalu odhajaš - zdaj pa, ko se bliža napovedani datum, počasi šele začenjajo dojemati in te poskušajo izkoristiti in iztisniti do konca. Sodelavci, na katere bodo potem padle tvoje zadeve so pa tudi pri meni super in jim le s težkim srcem nakoplješ delo....Mene direktor zadnji teden prav vsak dan vpraša, če ne bi vseeno še malo potegnila in ne bi šla še na dopust, ker je prav ZDAJ TOOOOLIKO DELA IN ME RES RABIJO
Ampak jaz sem zatrdno odločena: izkoristila bom dopust, ki mi pripada in šla potem lepo na porodniško. Midva sva se zelo namatrala, da sva prišla do tegale trebuščka in to je trenutno prioriteta. Poleg tega mi od sedenja v službi že kar ornk otekajo noge, pa tudi popoldan sem potem čisto fertik. Za bebija še zdaleč nimam vsega pripravljenega, ampak po službi imam premalo energije za skakanje po trgovinah. Če mi ne bi pustili izkoristiti dopusta, bi šla pa lepo na dopust (in vse lepo razložila mojemu osebnemu zdravniku, ki je glede tega res razumevajoč - pa saj vidi po kartonu, da ne izkoriščam bolniške kar tako v tri krasne). Zato občinarka: bodi močna in poskrbi zase in za svojega otročka! Se zmeniva in postaviva mejo v službi? Pa to ne mislim na kakšen grd način, sploh ni potrebno. Čisto diplomatsko in prijazno. Bodo morali sprejeti.
izbira imena: hmm, izbrano imava samo za punčko, tako da...naj se na UZ ne premislijo. Sicer pa pravijo, da če imaš izbranih več imen in ne veš katero bi bilo pravo...ko vidiš v porodni otročka, baje takoj veš, katera izbira je zanj/zanjo tista najbolj prava (hmm, Mag3 - tudi jaz sem tehtnica...no, potem pa čestitke za rojstni dan, ki si ga verjetno imela v zadnjem mesecu
)
pesjanarka - dobrodošla! Po nick-u sodeč imaš tudi ti doma kakšno kosmato štirinožno mrcinico
Midva imava mladega madžarskega ptičarja (VIŽLO) in pravkar hodimo z njim v šolo. Otroke ima izredno rad, me pa edino malo skrbi, ker pes res poka po šivih od energije. Ampak sva odločena, da bova veliko vložila v ustvarjanje ''prijaznega sožitja'' med kosmatincem in bebico, pa bo že nekako šlo. Sem bila tudi jaz že od rojstva dalje ves čas v družini s psi (in to v stanovanju), pa smo se imeli lepo tako jaz kot tudi psi
materinska šola - vidim, da ste že kar zaključile s tem. Jaz imam rok konec decembra in sem prijavljena na novembersko šolo v Ljubljani (Leonišče). Še katera?
plenice - joj, tele plenice so cela znanost. Meni je všeč ideja plenic za enkratno uporabo. Ampak po drugi strani pa nisem navdušena nad vso to plastiko, beljenjem s klorom in ostalo umetno packarijo na nežni ritki dojenčkov. Sem si ogledovala tudi bombažne pralne (racmanke, štorklja in BumGenius), ampak še nisem čisto prepričana glede moje navdušenosti nad pranjem in sušenjem tega. Potem sem gledala še eko varianto plenic za enkratno uporabo (Moltex od Mullerja, Alana od DM-a), pa ene stokajo, da so jim te plenice premočile pri zelo majhnih bebicah. Po moje bom za začetek poleg tetra plenic imela še 1 paket Mullerjevih ali DM-ovih, pa za test kakšen kompletek tistih pralnih za sprobat. Se bom kasneje odločala in dokupovala.
betricija in ostale, ki ste mi prijazno odgovorile na prošnjo za nakup v IKEI: najlepša hvala za dobro voljo in pripravljenost pomagati, ampak po moje bova z mojim kar sama še 1x skočila gor. Sem vmes ugotovila, da bom še rabila kakšno stvarčico, tako da bova naredila še en izlet
Nincii - upam, da so se bolečine v želodcu po obrokih malo umirile oziroma, da se jih čimprej navadiš krotiti. Drugače pa vseeno o tem poročaj zdravniku, čeprav ti bo po moje povedal enako kot je meni: da so pogoste in da je to posledica visokega nošenja bejbija, ki potem pritiska na želodček. So pa res zoprne, moram priznati.
Punce, bodite lepo in izkoristite tale sonček!!!