birdy vsaka čast, da še s tavečjima dvema zmoreš vse sama, mene je kar malo strah, imam aprilko 2009, ki ni v vrtcu in imam kar tremo, kako bo. Je pa res, da moj dragi ne bo koristil zdaj očetovskega, ker ima tako službo, da trenutno ne more in bom sama. Že zdaj ko sem noseča, mi je kar včasih muka, ne vem kako bo, ko bom imela 2. Ampak, to smo želeli in bo že nekak.
Jaz sem rodila naravno, samo sem bila kar precej šivana (rane sem si celila s hrastovim lubjem in je šlo res hitro), pa sem bila po prihodu iz P (tam sem bila 9 dni, ker je imela moja pupa bakterijsko pljučnico), takoj fit, sama sem kuhala in pospravljala, sem pa dala prednost dojenčici in ni bilo doma vedno vse tip top.
Prehrana pri dojenju v P so nam dajali fižol, repo, stročji fižol, zelje - torej kao same prepovedane stvari za nosečke, kot je napisala BabyKitty, kuhajo za celo bolnico in se ne ozirajo na doječe mamice. Sem ena tistih srečnic, ki nisem potrebovala hrane, da bi mi vzpodbujala mleko in sem lahko totalno lačna dojila. Ne vem katera je vprašala kdaj nastane pravo mleko, mislim, da v cca 7-14 dneh, če ga do zdaj nimaš, je vprašanje kako bo. Mogoče moraš več jest ali pa več pristavljat (ponudba dela povpraševanje), druge variante ni.
Ja, pa pit!!! 2-3l tekočine obvezno na dan, to pa je pri meni kar držalo. Tudi ko sem začela trenirat, nisem izgubila mleka, ker sem pila, pila, pila.
Krčki preden sem skapirala, da je moja pupa dobila krčke, je minil en teden, potem sem si zapisovala kdaj je bil jok drugačen, da sem skapirala ure (imela jih je vsak dan od 10h do 11h, zvečer od 18h do 19.30 in sva jo takrat pač izmenično nosila, masirala, telovadila z njo... nabavila sem kaplice, nič drugega ni pomagalo kot Antiflat, te pa so res omilile bolečino, ampak smo jih potem potrebovali samo kaka 2 tedna, ker so krčki minili. Seveda sem najprej probala s svojo prehrano, na koncu sem jedla še samo pusto belo meso in riž, pa ni nič pomagala, zato sem počasi spet jedla vse. In po logiki, da imajo tudi nedojeni dojenčki krčke, sem sklepala, da ni toliko odvisno od prehrane mamic kot od tega kako ima posamezen dojenček razvito črevo. VSE BO MINILO, TUDI KRČKI
ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!