IZVIRNO SPOROČILO: nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: maca29
punce eno vprašanje imam za vas.To testiranje za streptokok b je pri vas zastonj al se plača ????
jaz sem ga plačala, je pa čist odvisno od G ponekod ga naredijo zastojn ampak v veliki večini se ga plača ker gre za samoplačniški odvzem
ja, zastonj ga naredijo, če je nek utemeljen sum in lahko nekako upravičijo ta bris zavarovalnici. mi je G ravno zadnjič razlagala. ampak je redko, ker tudi zavarovalnica ni tok vesela nad tem

mi je rekla, da bi večinoma vsi to avtomatsko delali, ampak "ne smejo" oz. bi v tem primeru morali sami stroške nosit. tko da je večinoma samoplačniško.
še od prej...
ctg... moja ga ne dela več avtomatsko vsaki nosečnici po 36. tednu - v prvi nosečnosti bi ga v tem času že imela (in sem tudi ga), zdaj ga dela samo tistim, ki so prek PDP-ja. razlog... preveč nosečnic in premalo časa za kaj takega. no, pa delajo ga, če nosečka ne čuti dobro otroka ali če je kak sum, da kaj ni ok. večinoma je itak najbolj pomembno, da se otroka dobro čuti in da se giba.
izcedki... prej nikoli nobenih težav. niti v prvi nosečnosti ne. zdaj pa skor vse, kar je možno... nikol do te nosečnosti sploh nisem rabila canestena. nazadnje dobila spet eno dozo vagisana. prej imela še ene druge svečke... ma svašta... in ta rumenkast izcedek brez vonja in brez srbenja, pa še veliko ga je, je eno blago vnetje. porušeno ravnovesje. kr neki. zoprno.