IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi
Liliana, spoštujem tvoje mnenje, se pa z njim ne strinjam. So določena opravila in dolžnosti, kjer ni debate, med slednje po mojem mnenju sodi tudi umivanje zobk. Kar se mora, se mora, od prvega zobka dalje. Smo tudi mi imeli nekaj časa borbo, ampak smo vztrajali in madam je dojela, da tu ni pardona. Že dolgo časa si tako dosledno in rada umiva zobke.
Pretiravanje škodi, se strinjam, ampak zame 2x ali 3x dnevno ni pretirano umivanje zob.
Zakaj pri umivanju, česanju las, menjavanju spodnjega perila ipd. ni take tolerance? Ali pa je mogoče tudi tu?!
Saj ni nujno, da se z mojim mnenjem strinjaš......
Se strinjam, so določena opravila, kjer ni debate.....samo po mojem mnenju tja ne sodi striktno umivanje zob pri 2 letnih otrocih......ko se otrok na vse pretege upira.....in po mojem mnenju ni neke velike katastrofe, če mu pol leta ne umivaš zobe dvakrat na dan, ampak le enkrat.....saj pri 4 letih si jih že z veseljem umiva dvakrat.....tako, da se higienske navade da vseeno privzgojiti tudi, če nisi 100 % dosleden

......
Zdaj pa k ostalim higienskih navadam mojega otroka in tolerance do izpuščanja le teh......
Spodnje perilo načeloma menjujem vsak dan.....tako sebi kot otroku.....

tu verjetno dosegam minimalne higienske standarde......
Umivanje telesa in umivanje zob pa priznam, da tudi sama včasih izpustim.....zelo redko sicer, se pa zna zgoditi, če sem strašno utrujena, če sem res preveč spila.....zato v primeru, če se pozno vrnemo od kot in je dete zelo utrujeno in nismo bili v nekem gozdu, blatu, da vem, da je dete sorazmerno čisto, v takem primeru je ne obremenjujem še z večernim umivanjem.....enako je s pranjem zobkov......
Verjamem Nika v službi, da si precej zgrožena ob takih higienskih prestopkih.....vendar, ti lahko zagotovim, da vseeno ne smrdimo......
Kar se pa česanja tiče.....ni se želela česat in sva šli k frizerju......in je vedno na kratko ostrižena, zato tudi ni neke katastrofe, če to higiensko fazo izpustimo.....