Oj, je res, kot je rekla aquica, malo laufamo okoli, pa ni cajta mislit na embrije.

Transfer je bil v ponedeljek, se pravi en teden nazaj, pričakala sta me dva nedefinirana zarodka, najboljši opis je nekaj med osemceličnim in blastocisto, ampak pod nobenim pogojem nič podobnega moruli, kar bi bila drugače normalna vmesna faza. Če sta še migala, pa ne vem, kker nisem vprašala. Kukerkoli, test mam določen za tole nedeljo, ampak ga niti nimam doma, niti ga ne nameravam kupit, ker v sredo pride

in je pol vseeno. Tako malo se javljam, ker sem v nekem čisto svojem filmu, pol mi pa vsi pravijo, da sem pesimist in mislijo, da sem slabe volje, pa v bistvu sploh nisem. Lajf goes on.
Jp aquič, žaba človeku kar precej energije pobere, tako da na nesojene otroke res ni časa mislit. Prav fajn je.
Mišmišu, kuku.
Majalina, punkcija je, ko so folikli dovolj veliki, odvisno od punce do punce, od postopka, do postopka. Jaz sem jo mela navadno deseti al pa dvanajsti dan ciklusa.
Maja_V držimo pesti. Dr. D je, kolikor vem, zelo zaželena roba.
Suzi, upam da je

prišla.
Mića
energija čestitke za celice, naj bodo otroc v četrtek zmagovalni.
Beby78 zarad spreja.... Saj ne vem ali je kdo že kaj napisal. Sprej Suprefact dobiš pri Rešu v samoplačniških postopkih. Deluje isto kot špike, isto te spravi v umetno meno in časovno cirka isto traja. Načeloma ti suprefact v kakršnikoli obliki naj ne bi podaljševal ciklusa, se pa včasih zgodi. Meni osebno je sprej zakon, ker se ne rabiš tolk špikat.
Kalaxy čestite, srčkov naj bo pa toliko, kot jih želiš.
Waiting čestitke za dve pikici.
Aljonka držim pesti, da bo tale zmagovalen.
Latka bistvena razlika je, da v IVF vržejo jajčka skupaj z spermiji v epruvetko in pustijo, da spermiji naredijo svoje. ICSI se izvaja, kadar je spermijev premalo. Čeprav sicer pravijo, da je eden dovolj, to sploh ni res, ker jih je potreben cel miljon, da s skupnimi močmi stanjšajo ovoj jajčeca, da potem eden spermij, ki je v pravem trenutku na pravem mestu, lahko prodre in jajčece oplodi. Pri ICSIju pa vzamejo najboljše spermije in jih potisnejo v jajčece, tako da ja, oplodijo vsa jajčeca, ni pa nujno, da se vsa oplodijo. Ampak to tudi pri klasičnem ni nujno. Narava pač dela svoje.
Loremi, helou! Pridna si pridna. Lepo opravi na operaciji. Mislim da je TESE tist, ko decu vzamejo seme z operacijo in ga zmrznejo. Nič kaj prijetna zadeva.
Uffff, zdaj sem bla pa tolk pridna, da me spet tri leta ne bo.
U glavnem imejte se, vse neomenjene pa en lep dan, čim manj boleče punkcije, uspešne ETje in veliko

.