IZVIRNO SPOROČILO: nina68
Punce, tiste, ki jih mate v vrtcu, a kej veste kok poteka hranjenje, k naš še ne je sam, glede nato, da jih je velik v skupini?
Jaz sem ravno ta teden zraven pri hranjenju, ker pač moja hodi šele prvi teden tja. V našem vrtcu jih hranijo vzgojiteljice. Večina jih še itak ne je samih, ker so majhni in jih nobeden ne sili, da bi morali. Tudi malo večjim (tam okrog 15 mesecev in več), ki že sami jedo, še pomagajo. Kakšen kruh in podobno jim dajo v roko, ostalo pa pač one z žličko. Pa večino hrane dobijo pasirane, razen pač tistega kar je načeloma mehko ali v majhnih koščkih. Slišala sem sicer, da v nekaterih vrtcih postavijo skodelico pred otroka, dajo žličko v roko in po kakšnih treh dneh lakote začnejo kao sami jesti. Sicer nimam pojma, če je to res, ali ljudje malo pretiravajo v pripovedovanjih. Meni je to malo tako kot v kakšni vojski

V našem vrtcu v glavnem tega ni, prav tako kot jih tudi ne silijo, da bi morali pojesti celo porcijo ali da bi jim morala biti všeč čisto vsaka hrana.
Včeraj, ko sem jo pustila samo v vrtcu, mi je bilo prav hudo. Sem pa se tako zaposlila z urejanjem raznih papirnih zadev na zavodu za zaposlovanje in podobno, da sem morala kar paziti, da nisem zamudila v vrtec. Mi pa to v bistvu prav paše, ker potem vsaj ne sedim doma in čakam, da mine čas. Menda bi mi bilo potem še bolj hudo.
Moram pa povedati, da ji je bilo pa danes že mnogo bolj všeč kot včeraj. Sama je ostala približno eno uro in ni nič zares jokala. Malo je pojokcala občasno, ampak nič kritičnega. So rekle, da je to super v tako kratkem času. Me je pa celo poljubčkala, ko sem prišla po njo