Jaz mislim, da je na dan privrelo ljubosumje, ker si ti doma z Jakobom on pa mora v vrtec.
mogoče je to dodaten razlog, ampak borbe imam že od vsega začetka kar hodi v vrtec. Enkrat v hujših oblikah, drugih v blažjih.
. Če in ko mu boš popustila enkrat, si zapečatena in glede na tvoja pripovedovanja, zna bit težava potem z vstopom v šolo.
tega se zavedam, zato pa tudi hodi v vrtec, kljub moji porodniški. In ve, da sem doma in ve, da bo tudi Jakob moral kasneje v vrtec, ampak tako majhni pa še ne smejo...in bla bla bla...vse sem mu razložila. In mu je všeč, da bo Jakob tudi "trpel" v vrtcu.
Mi smo imeli take borbe z Jakobom. Drl se je zvečer, drl se je zjutraj, jokal je na poti v vrtec in ob oddaji v varstvo. Ampak guess what...ko sva zaprla vrata, se je takoj umiril in težav ni bilo več.
Ja je bil Anej isti. Zdaj se borba konča že, ko stopi čez prag hiše.
To, da je v vrtcu 8 ur pod stresom ne verjamem. Ventili se mu pa odprejo zato, ker je v vrtcu drugačen red, drugačna disciplina, doma pa je na svojem teritoriju in si lahko privošči kaj, česar si v vrtcu pač ne more. Našadva sta ista. V vrtcu poosebljena angelčka (samo svetniški sij jima še manjka), doma pa hudiča v malem.
mogoče je bil stres res premočan beseda, lahko se samo podpišem pod tem, ker je pri nas isto. V vrctu mi skoraj ne verjamejo kakšne borbe imam doma.
(T. Pavček)