Sicer sem lahko pametna, ker nimam (več) tega problema. Nekaj se bo zagotovo rešilo, po vsej verjetnosti pa bodo nekateri ostali tudi brez vrtca za letos (tako kot vsako leto).
Da dajejo skupaj ene letnike je logično iz dveh razlogov - 1. je ta, kot je že ena napisala, da so homogene skupine lahko večje in je tako več mest za otroke, 2. pa je ta, da si jaz ne predstavljam, da bi npr. našo 1-letnico dalo v skupino, kjer bi bilo 17 3-letnikov? Že tako se bere tu na forumu - joj, smp dobili mesto v heterogeni skupini, pa katasrofa, naš bo najmlaši, pa ni prav, da je nastarejši... Iste letnike dajejo skupaj - v Ljubljani, kjer je otrok preveč.
No pa še glede tega, da sem rodila v napačnem letu-kako naj se sprosti prosto mesto v skupini 2010, če pa takih otrok še sploh ni v vrtcu, mi pa potrebujemo varstvo z dec.2010, ko bo dopolnila 11m. Sedaj je verjetno bolj jasno kaj sem mislila z zgornjim odgovorom in zakaj ne morejo gledati samo na točke?
Sredi leta je žal že nekaj časa zelo težko dobiti vrtec - sploh v želeni enoti. Mi smo 1. čakali na vrtec skoraj 2 leti (od aprila 2007 do decembra 2008), za hči smo pa dobili vrtec med letom, ker smo imeli srečo, da se je poklopilo toliko faktorjev.
lenca1 - ti želim, da se vse skupaj čimprej izjasni, da po možnosti dobite mesto, če pa ne, da vsaj izveste toliko prej, da imate še dovolj časa za iskanje drugega varstva in da naslednje leto potem res odbite vrtec in to v enoti, kjer si želite.