IZVIRNO SPOROČILO: BIA79
Sploh ne vem kaj naj napišem...Ni to da ne znam sprejemat kritik, ampak...
Za začetek mi odgovori na moje vprašanje: kaj je tašča kriva, če njenega moža ni (bilo) nikoli doma? Je bil službeno odsoten? Je garal zato, da je tašča vzgajala otroke in da sta lahko kupila stanovanje/hišo? Ga je nagnala od doma? Mu je kaj naredila, da mu je preprečila njegovo prisotnost doma? Ali tvoj tast nima (ni imel) volje bit doma z družino?
Razumem do neke poante: tasta pač ni bilo nikoli doma, tvoj mož je odraščal brez prisotnosti očeta in sedaj te žre, ker gre po njegovih stopinjah. ZAMERIŠ pa to TAŠČI!? Evo, tega ne razumem. V nobenem primeru: niti če sta se ločila, niti če je tvoja tašča vdova, niti če je tast moral garat kot črna živina, niti če je popival po gostilnah in živel kot ptiček na veji. Kaj ima tašča s tem?
Ne branim tvoje tašče, vendar ti se dejansko ne zavedaš, da si v njeni enaki vlogi. Tvojega ni doma. Zakaj si jezna nanjo, sebe pa vidiš kot žrtev? Poleg vsega me bega še to, da definiraš nedeljo za svet družinski dan, ki pa tvojega moža sploh ne všteva poleg. Namreč - vstali ste ob 7., ob 7.30 je pozvonila tašča in odnesla otroka, kmalu nato je tvoj mož odšel, vedve sta plesali in peli in uživali družinski dan - brez njega. Prišla je tašča in prinesla pecivo ter pokasirala tvojo jezo.
Sicer pa - kot je meni znano iz prebranega - te nihče tukaj ne kritizira. Le jaz vztrajam o tej jezi do tašče zaradi odsotnosti njenega moža, vendar to ni nič osebnega.