IZVIRNO SPOROČILO: majakla
Super ste, vem že od prej,
valda še pridem, če me le
hočete.
Elevitka: če imaš kakšen
res izi recept za testo za
pico - se priporočam.
Lep dan!
sicer sem ga včeraj kupila za danes ... če pa imam čas pa naredim po tem receptu:
TESTO ZA PIZZO:
Sestavine:
350 g moke
ščepec soli
40 g svežega kvasa
ščepec sladkorja
4 žlice oljčnega olja
4 žlice moke za delovno površino
Priprava:
- Moko in sol damo v skledo. Na sredi naredimo vdolbino in vanjo zdrobimo kvas. Potresemo ga s ščepcem sladkorja, da bo hitreje začel delovati.
- Prilijemo 125 ml mlačne vode in jo skupaj s kvasom in malo moke zmešamo v gosto kašo. Potresemo jo z malo moke z roba, skledo pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo (recimo nad grelno telo ali v pečico, ki smo jo segreli na 50 st.C).
- Počakamo 15 do 20 minut, da testo prvič vzhaja.
- Primešamo olje in z rokami ugnetemo voljno testo. Skledo spet pokrijemo in postavimo na toplo za približno 30 minut, da testo vzhaja na dvojno količino.
- Testo preložimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v zaželeno obliko in debelino. Pravokotna oblika (za velik pekač) se najbolje posreči, če valjamo v smeri diagonal.
Tole rata svetovna pizza - vsaj za moj okus
_____________________________
Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.