Ticino jaz kupim kar pri Ramsu, domace se ne bom vec spravljala delat...Je kupljena dosti bolj prozna, denarno pa te nic kaj veliko ceneje ne pride.Rok uporabe ima akr dolg,tole zadnje vedro,ki sem ga anrocila ima do julija prihodnje leto. Za predstavo,za buco sem porabila nekje dober kilogram ticine. Za panj z cebelicami pa okoli 1,5kg.
http://www.rams.si/trgovina/pogled.php?s=2&k=86&k2=27&i=77 Jedilne barve v prahu sem kupila od ene uporabnice na kulinariki. Ti dam se link njenega albuma, ima med drugim tudi postopek polaganja ticine na torto
http://www.mojalbum.com/pitoncica/ticino-masa-postopek http://www.mojalbum.com/pitoncica/barve-blescice-svetleci-prah Pozorna moras biti, da preden das ticino na torto, vedno le to obmazes z masleno kremo ali npr cokolado. Ker ticina ne sme priti v stik s smetano,se zacne topiti. Jaz ponavadi dam amsleno, razmerje sladkor v prahu : maslo 1:1.
Se ena slovenska trgovina,kjer si lahko po netu narocis kaksne pripomocke
http://trgovina.bakecake.eu/kategorija/1325-slikonski-modelcki Kupila sem si tudi modelcke za plastelin,jaz imam to za ticino, crke, stevilke,pa od Lumpija en komplet - so notri neke zivalice pa to
Pa se ena super fina stvar
http://huferka.dulmin.si/2010/04/22/torta-s-tulipani-prekrivanje-torte-s-fondantom-in-tulipani-iz-fondanta/ Danes mislim narediti nekaj lilij in vrtnic za omino torto. Za taksne okraske kot so rozice lahko komot vnaprej naredis, da se posusijo potem pa jih lahko hranis tudi v kaksni stekleni posodi ali kaksni plastcini vakum posodi.
Pa se 96 strani o ticini na kulinariki
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7711&offset=950