Jana ičestitke za Luka! Zdaj se boš verjetno malo umirila in upam da bojo zdaj drugi tebe razvajali z raznimi kosili in podobno!!!
Pixie čestitke za Marka in dvojni rojstni dan
Lija čestitke tudi tebi za Vala
Kapo dol, dobro si se držala!!!
Katis, drži se. U bistvu upam da je že za tabo!
IZVIRNO SPOROČILO: anju
Pokora vse lepo doma!
pogrešala sem te:)
A veš da jaz tudi tebe tačas ko si bila v P

Ti, sam našega imena si se pa sigurno zelo razveselila, kaj
Smarnca in Anju hvala za nasvet za te komprese. Bom mojega še danes poslala ponje. Joj sem pa od prvič pozabila kako to boli. No spomnim se da boli, samo ne da tolk...
Da vam povem kako je potekal moj porod:
V petek sem imela cel dan po malem krče. Tudi CTG jih je lepo zaznaval. Odprta nisem bila še nič. Zvečer so se krči umirili, z mrožem sva šla na sprehod in okoli pol noči spat. Ene 20 čez polnoč me je pa nekaj na pol zbudilo (po mojem popadek). Za tem sem začutila da se mi je nekaj vlilo. Sem mojega hitro poslala po eno brisačo, da ne bi bilo vse mokro. No pa voda ni šla vsa na enkrat, je bila pa že zelena. Sem se stuškala in sva se odpravila. V P me je babca pregledala in sem bila še vedno zaprta, popadki pa že kar močni. Med klistiranjem sem popadke že fino predihavala. Ob prihodu v porodno sobo ob 3:30 sem bila odprta že 3 cm in popadki so se še kar stopnjevali, ter pošteno boleli. Ko sem bila odprta 4 cm sem dobila masko. Kmalu za tem je pa prišla babca, se vsedla na posteljo, malo poklepetala z mojim, potem pa vprašala če bomo rodili, al bomo čakali drugo izmeno. Pa sem jaz rekla da bomo kar rodili, ker me že fino dol tišči. Moram povedati da je bila babca tako mirna, tako na izi da me je prav pomirjala. Tako lepo me je vodila, da kapo dol

Je rekla prav, potem pa kar dajmo. Obrnila sem se na hrbet, dvignili so mi posteljo in babca je rekla da naj naslednji popadek kar pritisnem. Sem finooo pritisnila in glavica je bila zunaj. V naslednjem popadku, ob 5:55 pa še cela naša Bina. Babca mi je krasno mirkala presredek, tako da se nisem nič strgala in niti rezana nisem bila. Po porodu sem sicer izgubila veliko krvi (temu primerno mi je padlo železo), ker se maternica ni lepo krčila. Po injekciji za krčenje se je uredilo tudi to.
Porod je bil v primerjavi s prvim zelo lepa izkušnja. Ni bilo nobene naglice, v porodni samo mi2 z možem, babca in še neka pomočnica ki je Bino zadrževala da ni zlezla nazaj v trebuh. Nobenega skakanja po trebuhu, nobene panike, vse tako mirno, da je bilo že prav kičasto. Tako je babca rekla - da sem imela kičast porod
Anju a vi ste šli pa že kar ven

Kera štručka mala

Men je danes patronažka rekla da naj še kak teden počakamo, pa ko bo kak tak lep dan kot danes naj pa kar gremo. Komaj čakam!
Tole tako dolgo pišem da joj. Tačas je šel mož že v lekarno in zdaj že zdravim bradavice s temi kompresami. Upam da bojo čim prej nucale!!!

Ima katera idejo kaj pojesti zraven doze železa - da ima veliko C vitamina, pa da je "dovoljeno" zaradi dojenčka?