vrocina pri dojencku:
KDAJ: Normalne vrednosti so med 36,2 in 37,2°C. O povišani telesni temperaturi (vročini) pri dojenčkih govorimo, ko telesna temperatura, merjena pod pazduho preseže 37,2 °C, merjena v ušesu 37,5 °C in izmerjena v ritki 38 °C.
Zbijati zacnemo, ko preseze 38 pod pazduho, v usesu in ritki pa 38,3 in 38,5. Tukaj je se nekaj nasvetov, kako zbijati.
anju nas bi se tudi ze igral s sestrco - se skrije v omaro in pol se na ves glas dere cecjca cecjca cecjca kukuuu! ali ji pa prinasa knjige kazat.
cestitke aleksandri
jaz sem dobila 3 dni nazaj listek v kaslc in ni nic zvonil do danes grrr. sej jih bom dons nakurla, ker nimam kaj jaz lazit po tem vremenu na posto, ker se njemu ne zvoni, jaz pa celo leto na porodniski!
ce ne boste ful zgodnje za srecanje, se mogoce celo privlecem do celja, ceprav tam nic ne poznam
. in seveda, ce ne bosta mulcka bolna.
danes imava UZ kolkov, upam da so dozoreli. pred tem bom skocila se na posto, po tem pa direkt bo bratca v vrtec. bi pa res pasalo ne imet dezja
.
IZVIRNO SPOROČILO: melita73
Snežakinja, tudi našemu se je naredil en tak flek, kot ga ti opisuješ, ampak počasi sam izginja. Sem mal z Bepantenom namazala, mogoče je to pomagalo
Jaz sem mu zdaj namazala s Tea tree od Justa. Bom vidla, če bo kaj haska, drugače probam še z Bepanthenom.
IZVIRNO SPOROČILO: filisa
Glede srečanja v ponedeljek pa čimprej sporočim, ko izvem. Jaz sem ti še itak kavico dolžna!
škoda, da ni funkcije I LIKE :)
najki- super, če se dobimo, pa da še prideš ti...komot tudi katera druga!
danes je pa vreme res v k**** sej niti iz bajte ne moreva
a se vaši
tudi neverjetno pomirijo, če jih lupčkate? naša mala zaspi, če jo lupčkam po čelu ali ličkih
.
drgač je pa tak cuker, ko se pogovarja...kar cvili zraven, poskuša se naglas smejat, sploh zjutraj in ponoči, ko jo previjam! se ji dofaja, pa tako ji očke letijo...eh, še vedno zaljubljena mamica!!!
Hvala za nasvete za kapljice med AB, mi je ravno včeraj tud v lekarni svetovala, ko sem šla še po eno dozo, tak da jih bom nabavla.
Vročina pri tako malem dojenčku- hm, meni je rekla v bolnici, da je za 1 mesec starega 38,5 že ful visoka vročina in so mu dali svečko v bistvu že, ko je prišlo nad 38. Ampak mi je pa rekla tud, naj sama nič ne zbijem, ampak pred tem pokličem v ZD
caroline, ja moj se tud pomiri, če ga po ličku libčkam- v bistvu že, če se mu samo prislonim k ličku. Sem mu pa sinoči dala eno pisano bombažno pleničko, ki diši po meni, pa je v deset__ih sekundah zaspal. Ne pretiravam! Ležala sva in je bil ful siten, sit je bil tak, da ni hotel še poliznit ne več dojke, dudo zavračal in jamral, jamral. Pa sem mu dala pleničko k ličku, je zaprl očke in spal 4 ure in pol
Tak da- to bo zdaj naša nova tehnika- Mark ni mel tega nikoli.
Kak se bomo pa potem nekoč odvajali od tega, pa še ne bom zdaj razmišljala
< Sporočilo je popravil mamamajča -- 9.12.2010 11:59:50 >
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1
najki- super, če se dobimo, pa da še prideš ti...komot tudi katera druga!
Upam, da meni tudi uspe kdaj še ostale mamice spoznat!
punce meni danes še ni uspelo Vitana normalno nahranit
Melita srčno upam da to ni začetek velikih težav
Jaz sem tudi imela pleničko-KIKA sem jo klicala in sem jo z veseljem cuzala. Seveda najbolj sovražila ko jo je mama oprala, ker je imela potem okus po prašku in ne več po moji slini
.
Aleksandra je imela tudi pleničko, potem pa zajčka, ki je narejen tako, da ima samo glavo, naprej je pa cunjica. Gabriel tudi ne zaspi brez pleničke, zdaj mu pa že uvajam tega zajčka, ker ga je A z veseljem prepustila, ker ona ima svojega HIPO-ta.
Me pa zadnje čase prav zebe v stanovanju, ko pride pa mož domov, se pa poti, ker je tako vroče
. Moram malo začet telovaditi doma, da se segrejem in prepotim.
caroline kako zgleda ta sluz? ne vem, driska... Vitan ima čist tekoč kakec še skoz.
js sm imela pa prstek do 2. razreda
bolš kot duda, ker si ga imela vedno pri roki
IZVIRNO SPOROČILO: anju
js sm imela pa prstek do 2. razreda
o ti packa
Saj se hecam. je pa prstek težje odvadit kot dudico menda
IZVIRNO SPOROČILO: Najki
anju nas bi se tudi ze igral s sestrco - se skrije v omaro in pol se na ves glas dere cecjca cecjca cecjca kukuuu! ali ji pa prinasa knjige kazat. cute, naš jo ima tud rad in bi ji bral in se igral seveda - brummmm brummm
jaz sem dobila 3 dni nazaj listek v kaslc in ni nic zvonil do danes grrr. sej jih bom dons nakurla, ker nimam kaj jaz lazit po tem vremenu na posto, ker se njemu ne zvoni, jaz pa celo leto na porodniski!
ce ne boste ful zgodnje za srecanje, se mogoce celo privlecem do celja, ceprav tam nic ne poznam
. in seveda, ce ne bosta mulcka bolna. waw, super da se potem vidimo!!!!
danes imava UZ kolkov, upam da so dozoreli. pred tem bom skocila se na posto, po tem pa direkt bo bratca v vrtec. bi pa res pasalo ne imet dezja
. naj ne bo dežja in na pošti kej fajnega :)
celjanke - dej mi na mobi ali pa na FB sporočte kdaj se dobimo, če slučajno tle spregledam
Klikni in izberi svoj darilni paket!