Dober večer,
forum medover net - dojenje - Ga znam že skoraj na pamet, klicala pa res nisem, ker sem imela zelo obsežen pogovor v P.
Stanje pri nas je da Žan ne kaka že 2 dni, jutri gremo v 3 dan. Do sedaj je hranjen samo z mojim mlekom, jutri pa začnemo dodajat umetnega. Zgleda da narava poskrbi sama, sva bila zadnje 3 dni skoz priklopljena ker je bil skoz lačen in sva danes po vmesni pavzi 3,5 ure podojila na obe dojki in potem pogrela zmrznjenega in je pojedel še 90 ml, torej se nikakor ne naje pri meni. In glede na to, da se mi je spet zamašil vod pred pol ure, kljub konstantnemu visenju na meni je sedaj pa res dovolj. Še za enkrat imamo mojega zmrznjenega, potem pa začnemo dodajat in opuščat dojenje, ker enostavno ne zmorem več konstantno prenašati teh bolečin, ker nimam ne jaz ne on nič od tega. Mi vsi moji bližnji, ki spremljajo najino dojenje že nekaj časa govorijo naj se neham mučit ampak vsakič ko odpravim zastoj in bolečino si mislim, saj mogoče pa se zdej ne bo ponovilo in smo čez par dni spet tam kot smo bili. Ampak ne morete verjet kok težko je dat flaško, bom pomoje jokala kot dež zraven, ko mu bomo prvič dal umetnega. Edino zjutraj kličem še zdravnika, kako je s kakanjem, ker če bomo dodajali umetnega, pa bo moral kakat. A vaši kakajo vsak dan? Kaj mu pri 6 tednih lahko sploh dam za kakanje?
hrana - jaz ne jem nobenega svežega sadja in zelenjave, ostalo jem. Ima pa že dlje časa probleme z prdkanjem in napenjanjem, no zdej tud s kakanjem, da bi imeli jokanje pa ga nimamo. Samo jamra in se napenja, da je ves rdeč in tako vneto vleče dudo, če je nima potem pa joka. Spi po 10-20 minut, ker se zbuja ker ga napenja, edino ponoči pa kar spi, ker je od dneva že tok zmatran pomoje. Bomo videli kako bo sedaj ko bomo šli na umetni mlek.
vozičkanje - prej smo ga nosili na teraso za 20-30 minut, ker ni bilo vremena za ven, danes pa sva bila zunaj dopoldne in popoldne ker je bil res tako lep sonček. Oblečen imava body, hlačke, nogavičke in čez plišast pajac, ter take debelejše hlače in jakno, ter bombažno in iz pliša kapico. Grem pa kupit sedaj še kombinezon, ker ga bo lažje oblačit. Upam da dobim kakšnega lepega in pa ne predragega. Ga pa za ven namažem s tisto kremo za veter al kaj je že.
Puščanje otroka - Jaz ga sedaj pustim skoraj vsak dan za kakšno uro do dve pri babici in grem malo ven si nafilat baterije. Ali grem na sok s prijateljico ali v trgovino, pač kamorkoli mi zapaše. Ni pa nobenega problema, niti ne joka, prav uživa ker ga crkljajo 100 na uro in ko greva gor se zdaj že prav zasmeje, tako da se vidi da uživa v varstvu. Meni pa to tud zelo veliko pomeni, ker pridem čisto prerojena nazaj, prej pa sem kar veliko časa prejokala. Tako da naddine če imaš možnost privošči si malo časa zase. Meni dela to čudeže. Ga pa dolgo nisem spustila iz rok, so mi ga prvič prav odpeljali da bi se spočila, pa sem hodila gor na vsakih 5 minut kontrolirat če je vse o.k., zdej pa sem se pa tud jaz navadila in mi je ta ura zlata vredna.
Nič, grem pogledat kaj moja fanta delata, se danes že cel popoldne skupaj crkljata. Lepo preživite večer.