IZVIRNO SPOROČILO: aleunam
Majchi, a si tudi na monti forumu bila nekoč aktivna? Jaz ja, pa mi je tvoj nick takoj padel v oko, ko si se že prvič javila v temo novemberk, lahko pa je katera druga z istim imenom.

V bistvu sem v zvezi s tem aktivna vsako leto 1.1.

. Ja, sem enkrat sodelovala, eni 2 leti nazaj. Mi je bilo super, ker so punce pisale gor, kaj so kuhale, pa je bilo en kup novih idej. Pa itak zarad spodbude.
Ječi, Michael Montignac je Francoz, ki zagovarja ločevanje OH in beljakovin. Je avtor knjig "Jem, torej hujšam" in pa "Prehrana po Montignacu". Pa še kakšna bi se našla. Njegova dieta temelji na glikemičnem indeksu (GI), ki mora biti nizek. Če npr. poješ hrano z visokim GI, spodbudiš, da trebušna slinavka izloči preveč inzulina, da uravna nivo sladkorja v krvi in zaradi tega se redimo. To je zdaj skrajšana zgodba. Seznam živil in njihovih GI najdeš na netu.
Če povzamem, prepovedan je krompir, bela moka, bel riž, bel sladkor, beli makaroni... Namesto tega ješ polnovredni kruh (to ni isto kot polnozrnati), ta temne špagete, nebrušen in neoluščen temen riž... in ob tem hujšaš!
Pomembno je tud to, da tukaj ne šteješ kalorij in količinsko lahko dosti poješ, tako da nikoli nisi lačen. Paziš le na kakovost in vrednost živil in pa na kombinacijo. Torej po domače, špageti+zelenjavna omaka in ne makaronflajš

.