no moja P. zgodba
vse se je začelo že v ponedeljek 15.11 samo, da jaz zelo dolgo nisem vedla
, sem mislila da me samo črviči nekaj.
No za vsak slučaj če pa bi bilo kaj naredim zadnje priprave
operem še 4 stroje in posušim, globinsko sesanje kavča, pripravit vso postelnino (za
, za naju in seveda za na kavču), vse dam na svoje mesto, odnesem vse smeti iz stanovanja, vse pomijem po tleh in na koncu finale grem likat. No in ko sem začela likat opazim, da tole pa so pravi krči, ker me je skoz v križu špikal pa na isti interval, si mislim ok hitro naredim svoje nato še tuš in grem k mojim še zadnji špancir.
Mojga nisem hotela klicat, da nebi ratal paničen
.
No pri nas ugtovim, da so popadki že na 7min. to je bilo ob 18h zvečer, ko sem še jedla (dragi je na predavanju) in seveda ko me pride iskat ob 20h mu moja sestra pove, da danes bo pa akcija
moj je ratal popolnoma bel kot stena (se je delal da ga ne gane) sam sem jaz vidla, da bo kmal dubu panični napad
, komaj je pripeljal dam. Doma pa ves živčen, 2x sem celo mislila, da bo skp padu
pa sem ga tolažila, da to še ni to
. No ob 23h se vse neha, spet nazaj na 10-15min in mojga pomirim, da ni nič. Sestri ki je bila še bolj neučakana kot jaz napišem sms, da danes nebo nič in grem spat. Ob 1h akcija popadki tako močni, da me zbudijo (čudn, ponavadi me nič ne zbudi
) grem pred tv še enkrat dnevik gledat in štet popadke, še zadnja osvežitev seznama (že zaradi tega če grem, da bodo nakupu
, tako boste lažje ve popravljale
) se grem še tuširat, oblečem in ob 2.30h zbudim mojga (HB da je bil ves zaspan in zato ni mogu bit paničen
).
Nekaj čez 3h prideva v P. in čakamo, ker je bila kar gužva
, sprejmejo me ob 4h takrat odprta 4cm. Pošljejo gor na klistir - madonca to te pa spuca
(sem skoz mislila, da sem fertih pa sem šla 4x nazaj na školjko
) pa pod tuš. Potem pa malo čez 5h v porodno sobo, dajo na CTG in čakamo, z mojim se hecava vse še vzdržno, popadki na 4-3min. Ob 5.45 takrat odprta 5cm, nato predre mehur (takrat mi rečejo, da me pridejo čez 1h pogledat
) najprej olajšanje nato pa popadki na 2min do 1,1/2 min in tako boleči, da sem prosila da mi dajo nekaj proti bolečini. Oni pa da ne ker se bodo popadki baje umirili, no ob 6.15min se me končno usmilijo in dajo nekaj proti bolečini (pri koncu sem ugotovila, da ni proti bolečini ampak, da te sprosti med popadi) no seveda pa masko sem imela
(nazačetku mi ni pomagala, proti koncu je pa delala čudeže).
No ko sem študentki razlagala kakšna je bolečina in kje jo čutim mi ona pravi, da pol smo pa že blizu finala, jaz pa njej nazaj, DA JI ČISTO NIČ NE VRJAMEM
vsi so se mi smejali
. No malo pred 7h ko je že prišla nova smena, pride do mene babca Maruša (zakon, kot kakšn trener, res te pomiri in nafila z energijo, ker sem bila že nakoncu z energijo in sem mislila, da mi nebo ratal). No ona mi je razložila kako dihat z masko in takrat je maska ratala super
, popadki pa so ratali vzdržni. Me pogleda in pravi, da že vidi glavco ter da bova imeli suhi trening
kako se bom dala in potiskala, pol smo pa kar začeli
. Glavca pride ven in itak jaz vsa blažena in polna hormonv v
in skoraj nehala (zdele se mi zdi da sem celo večnost jokala od sreče) potem pa nadeljujemo. Babca vidi, da je naš mali
zavit z popkovnico 2x in takrat me je tudi prerezala, ter vrtela malega med tem ko sem jaz potiskala, da ga je že malo odmotala med tem časom. Ko se rodi sem jaz samo izjavila POBA IMAMO in spet v jok
(moj mi je povedal kako je zgledala naslednja faza, ker jaz tudi nisem vedla, da je zamotan oz. sploh nisem registrirala, zdaj, ko se probam spomnt slik zanazaj jo vidim ampak takrat mi ni bilo nič jasn). Jaz jokala od sreče moj pa smrtno resen in bled (v petek mi je povedal, da je tisti moment že gruntal, kako mi bo povedal če z
nebo vse ok) No potem, ko ga je odmotala pa je babca povedala, da je z malim vse ok, jokal in bil takoj potem pri meni v naročju. Moj je prerezu popkovino in reku, da tega pa nebo nikoli več naredu (zgleda bom mogla naslednjič sama ali pa babca
). No to je to rodila sem ob 7.32min, sam porod zelo hiter, vse skupaj od sprejema in klistirja dalje pa 4h. Potem so me še šivali, dr. sem vprašala koliko šivov bo naredu in mi reče 1šivček
, zdaj vem da to pomeni 1daljši šivček (namesto večih malih, če se slučajno kje kak odpara ni brazgotine) no ob 10.30h sem pa že bila v svoji sobi. Pohvalit moram vse osebje v Lj. P. od osebja v porodni sobi do osebja na odelku (zdravniki, pediatri, babce, sestre, študentje) VSI, VSI BLAZNO PRIJAZNI.
Madonca sem se razpisala