IZVIRNO SPOROČILO: library
zdaj pa še "vraže". Ali naj res ne bi smela mamica po porodu nekj časa brati, gledati tv, računalnik? Men s samimi takimi folk.
Jaz te vraže tudi sovražim iz dna srca! Sploh, ker folk potem sploh ne zna logično in argumentirano razložit zakaj. Al pa je tako samo pri nas na kmetih?

Če jih potem vprašaš zakaj je to tako, če ti lahko razložijo, pa skoraj dobiš "strokoven" odgovor v smislu, da je to božja volja

.
Čeprav, po drugi strani, kar se oči tiče, pri nketerih so omejitve. Seveda pa ne gre posploševati in vsem povprek zabičati, da morajo sedaj 6 tednov mižati.
Jaz sem šla zaradi visoke dioptrije na pregled in mi je oftamologinja priporočila "očesni počitek" prvi mesec. To naj bi pomenilo, naj v tem času ne bi prebrala ene ali več knjig ... Normalno pa je da kaj pogledaš na netu, prebereš kako novico v časopisu, ne pa npr celega vsak dan (kot, da maš cajt :)).
Pa cca prva 2 meseca ne gre delat panike zaradi "poslabšanja" dioptrije. Zaradi vseh sprememb v organizmu, se ta namreč lahko za nekja časa poslabša, a se potem samodejno uredi.
Mi je pa sedaj kr mal čudno brat forum, ker se pogovarjate o meni popolnoma tujih stvareh. Skoz mam občutek, da bi si morala posamezne nasvete in debate kar skopirat, da jih bom potem hitro našla, če bom imela kake podoben težave ali pomisleke

.
Če torej ne bom podrla rekorda v hitrem porodu, bom očitno decembrka.