ker noben ne jemlje "novih" pacientov. pri nas je kronično pomanjkanje na zdravnikih. še z iskanjem novega osebnega zdravnika sem imela težave - letala sem od enega do drugega, ko je moj osebni zdravnik šel v penziijo, v bistvu sva oba zmožem bila pri istem.
vsi so imeli "polno", jemali so samo ožje družinske člane, če so že imeli pacienta iz družine. komaj komaj sem našla eno zdravnico, ki me je vzela. sicer še (na srečo) nisem bila pri njej, ker ni bilo potrebno, ampak vsaj to imam urejeno. ginekologov je pa še manj..... pol se pa vsi sprašujejo, zakaj je zdravstveno stanje pomurcev tako slabo.
da dam primer: moj g. začne uradno delat ob 6.30. priznam, ni prijetna ura, ampak tako je. pride pa ob 8.00. zato tudi prej ne naročajo ali pa samo izjemoma - da lahko naredijo preiskave v laboratoriju ta čas. pa to ni osamljen primer.
poskusite pri nas otroka naročiti k zobozdravniku. privatniki ne jemljejo, niti samoplačniško ne. čakalne dobe v zdravstvenem domu so min. 2 meseca, tudi če je luknjica. dokler res ne boli, ne vzemejo.
tudi pri odraslih je podobno. na srečo poznam enega zobozdravnika za odrasle (zasebnika), ki je mene in moža vzel, kljub polni zasedenosti. naroča pa tudi na 3 mesece, ker je vse "polno". če res boli, da injekcijo in za silo zaflika, ampak čakat je pa treba vseeno. ampak se ne pritožujem.
racimo zobozdravniki za otroke imajo OŠ "razdeljene", vsak jemlje samo z dotične OŠ. aprila sem hotela hčerki naročit na pregled, ker sumim, da imata vsaka 1 luknjico. še ne bolijo, ampak sem hotela da jih prej zaflikajo, kot pa bojo bolečine. veste kaj mi je rekel? da bojo zdaj dopusti, naj JUNIJA pridem VPRAŠAT, če me bo sploh lahko naročil za SEPTEMBER!!!
OMG