IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Aha, no pri nas šilijo v šoli, skrbeti morajo za rutico, umivajo si zobe. Ne vem meni so to take samoumevne stvari, kot je ena napisala, da si morajo pripravit za šd. Mala miss se vsako jutro sama pripravi za šolo. To se mi ne zdijo glih naloge, bolj skrb za samega sebe.
Se povsem strinjam. To je tudi zame normalna skrb za šolo. Pa če kaj naročijo, da prinese (so npr. morali prinesti zobno ščetko, pa prešteti zobke, ipd.), za vse te stvari je takoj sama povedala, čeprav je bilo zapisano tudi v beležki in na listu pred razredom.
Ne vidim smisla v pretiravanju z DN.
Rubin, odvisno od otroka in njegovega interesa za jezike ter od tega, koliko dejavnosti že ima sicer. Naša hodi k verouku, oktobra začne (nadaljuje) s plavanjem v Atlantisu, poleg tega pa si je v okviru rednega šolskega časa izbrala še pevski zbor. Meni osebno je to povsem dovolj, pa tudi sama ne želi še kam.
Sama sem nemcist/anglist, pa svojega otroka ne mislim dati v angleške/nemške urice. Tega ne želi in njeno željo spoštujem. Jo pa navajam na tuje besede vsakodnevno, skozi igro, pa ko vpraša, kako se kaj reče... nenazadnje veliko potujemo po tujini, mene sliši govorit po angleško/nemško in jezike nekako sprejema kot logične. Tudi v vrtcu so imeli angleške urice. Da pa bi zdaj prav hodila v tečaj in to za oba jezika, pa se mi ne zdi smiselno. Razen seveda, če bi otrok izrazil veliko željo po obiskovanju teh uric.
Meni je bolj všeč, da ima še nekaj otroštva in igre. Jo gresta moja dva starša raje prej iskat in se potem s prijateljčki podi po igrišču. Za šolo, obveznosti, DN, tečaje... bo še veliko veliko časa in priložnosti, otroštvo pa se nikdar več ne vrne.