Hoj punce!!! Hvala vsem za čestitke. Mi smo od včeraj doma in se lepo cartkamo in imamo radi, kot se za valentinovo spodobi, čeprav pri nas smo bolj za valentinovo vsak dan, od zdaj naprej pa sigurno.
Ne vem če vas bom kaj brala za nazaj.... zato čestitke vsem novim mamicam in upam da ste ostale ok.
Še moja porodna zgodba : Ob 2h ponoči so me zbudili popadki na 20 min, vmes pa naravni klistir na WC, sem rekla, da še malo počakam, mogoče so pa lažni. Moj se seveda zbudi, zato ker sem se zvijala v postelji ob popadkih. In vstane se zrihta in pride nazaj k meni merit pogostost. Okoli 5h so bili na 7-8 min. Jaz se stuširam in odločim, da ob 6h gremo. Potem pa so kr naenkrat ratali manj pogosti in manj močni. Ob 7h se odločiva vseeno it v porodnišnico, ker se je meni zdelo, da to vseeno še je to. Pridemo, in moji popadki še vedno blagi in na 7 min, babica me pogleda in vsa navdušene : Gospa vi ste odprta 3-4 cm in mehek vrat, to bo šlo hitro, in še da sem prava srečka, da mi je tako na izi to uspelo. Jaz začnem hodit naokoli, se zibat na žogi, da bi dobila malo bolj popadke, moj se zraven zafrkava in oba super razpoložena. Ob 8h pride zdravnik, odprta 5cm predre mehur, mi dodajo oksitocin in potem je šlo kot v transu, popadki boleli za ****, ampak še vedno na 4 min (hvala bogu). Naenkrat babica reče gremo rodit, jaz vreščim in pritiskam, moj mi drži zaprta usta in pomaga potiskat otroka ven čez trebuh (kot mu naroči babica) in ob 9.39 se rodi naša Klara (abgar 9,10 - jo morem pohvalit) Tako, da sva z mojim zaključla, da to definitivno je še vredno ponovit, predvsem zaradi tega kar pride ven na koncu.
Tako, potem smo pa imeli kr nekaj težav z dojenjem, ker sva od začetka narobe pristavljale imam čist razpokane bradavice. Potem sva to nekako osvojile in zdaj gre brez problema, mala je ko nora. Moje bradavice pa počasi okrevajo s pomočjo multi mam, bepantena in lanolina.
Uživajte!!!