Ne vem kako se tale vaš sorodnik počuti, ko je v kontaktu s kakšnimi tujci
Joj, veš, da mi do zdaj ni potegnilo, da ima Tit v ang. pomen... Ampak najt ime, ki nima v nobenem jeziku nobenega trapastega pomena, je pa že kar težko. Jaz za Ronjo (predno se je rodila) nisem vedela - ampak tudi če bi, se zato ne bi drugače odločila, ker se mi zdi lepo ime in ima lep pomen (pač po Ronji, razbojniški hčerki, ki je ena ful luštna punca:).
Prepričana sem, da da vsak starš otroku ime, ki mu je všeč, torej ga daje s pozitivno energijo.
Ima ludih i posle rata, ne boš verjela... V knjigi Odštekonomija imaš par primerov - ko se je en sodnik začel ukvarjat z imeni, ker je ugotovil, da imajo njegovi obtoženci zelo pogosto zelo nenavadna imena - in je bil primer nekoga, ki mu je bilo ime Amchur - to ime sta starša izbrala, ko sta šla v porodnišnico in je bila to kratica klinike, kamor sta se peljala - ime sta zbrala, ko sta šla skozi vrata... Eni prodajalki ljubezni je bilo ime Whore... itd... No, tam ful lepo razloži, da ne vpliva ime samo na uspeh v življenju, vplivajo pa starši - in taki, ki se jim niti za ime ni dalo malo pomislit, je večja verjetnost, da bojo tudi ostale stvari delali bolj tako-tako... skratka, da ne bojo ravno zgledni. Zato je sodnik dobil veliko kriminalcev s čudnimi imeni.
Je pa en oče, ki ga je točno to zanimalo, dal svojima sinovoma ime enemu Winner in enemu Looser (zmagovalec in poraženec), pa je bil Looser bolj uspešen in mu je baje šlo ok v življenju. Čeprav moraš bit tudi malo čauhnjen, da greš eksperimentirat pri svojih otrocih s tem... Ampak očitno kaj dosti posrat ga s samim imenom ne moreš, je bolj važno vse ostalo...