Vprasanje za vse vas: ravnokar sem brala na netu seznam' kaj vse moras narediti, dokler so otroci majhni ( da je bolj zabavno takrat, ne da se ne da potem). Tam so bili nasteti gojenje jagod ali pac cesarkoli in uporaba tega v hrani, vecerja v stilu neke dezele ali casa v preteklosti, da imajo svoj prostorcek zunaj in otrosko sobico zares otrosko, da imad piscancke doma (to bomo mi spustili;), da rijejo po blatu, se igrajo v pesku, prezivis cel dan na plazi, potujes tri mesece z avtodomom, da imajo super otroske rojstnodnevne zabave...
- gojenje jagod in zelenjave - sem imela kot mala, pa ne bi dala tega med top, sem zasovražila pletje! Res pa je, da sem bila malo starejša in da imam do plevela malo drugačen odnos (se mi smili) in res, da ni bilo nič po naše, ampak po mamino... Punci imata svojo gredico pri dediju in pri dedu in babi, pa če bomo kdaj imeli vrtiček, ga bosta imeli tudi doma in bosta lahko sadili in pobirali pridelek, skratka taluštno:), plet jima bova pa pomagala:)
- večerja v stilu neke dežele/zgo. obdobja - nisem imela, bi bila pa navdušena, z malimi to imamo
- svoj prostorček zunaj: nisem imela in tudi moji mali še vedno nimajo (tudi midva ne, če smo glih pri tem:D)
- otroška sobica res otroška: nisem nikoli imela in sem si blazno želela, pri sošolki sta imeli s sestro poslikane stene z bambijem in jaz bi umrla za kaj takega

. Punci imata vsaj malo, kolikor se pač da, če nimaš prav dosti sten:D. NI poslikano, so pa vsaj žirafaste zavesice, če to šteje:D Bo boljše, ko se preselimo, mam že morje idej...
- piščančkov res nimamo, imata pa babi in deda purane in kure, če to šteje

, tudi mi jih nismo imeli, imela jih je babica
- po blatu lahko rijejo, ampak nista toliko na to - sploh ne Ronja, po pesku tudi lahko rijeta, pa jima je všeč, obema, tudi meni je bilo in sem smela
- cel dan še nismo bili na plaži, ker je čez poldne tako sonce, ampak mislim, da jima plaže ne manjka, pri meni je bilo isto in na morje imam najlepše spomine:)
- z avtodomom še nisem potovala, bi si pa želela kdaj it s tamalimi, vendar trenutno raznorazne drage zadeve odpadejo, če hočemo kdaj omogočit točko 3 (svoj prostorček zunaj:D) in 4 (otroško sobico)
- rojstnodnevne zabave - sama nisem mela, onidve imata in bojo imeli še naprej
Kaj bi ve dale na tak seznam? Da se vam tisto zdi bistvo otrostva?
Esenca otroštva, hehe. Za vsakega kaj drugega, zame pa so "nujni" deli (nekaj sem imela, nekaj sem si želela kot otrok):
-
1 mesec morja na leto
(imela

), upam, da bom lahko tudi mali omogočila; če po pravici povem, če se spomnim svojih srečnih otroških dogodivščin, so vse povezani z morjem in v zelo malo njih nastopajo prav starši... Mi smo bili bolj razpuščeni in meni je bilo super, da imam toliko svobode. Tega malim ne morem dat in imam zato malo slabo vest...
- super
rojstnodnevne zabave (nisem mela nobene - za tete ne štejem, tega si nisem želela, za svoje male se trudim, da bi to imeli:)
-
pižama partyji (nisem imela, sva si zato s sošolko naredili pižama parti sredi dne:D - malim bom seveda omogočila, ko se bo dalo)
- odbiti kostumi "po želji naročnika" za pusta
- male družinske tradicije za praznike
- skupno kuhanje, peka piškotov, itd...: imela in imajo
- skupno ustvarjanje: z mami smo parkrat barvali blago in mi je bilo noro všeč, malidve pa mislim da tudi nista topogledno podhranjeni:D
- izleti: naši niso bili bogvekako zabavni, vedno smo se nekaj spičili, mislim, da se imamo zdaj boljše:)
- vikendi pri babicah in dedkih, če so ti ok - nisem bila nikoli sama čez noč pri babici, ki me je imela rada in jaz njo, sem bila pa precej pri babici, s katero se nisva marali... tako da tu je res odvisno od tega, ali se babice in dedki ujamejo z otrokom ali ne
- tematske zabave
- kino
- znanstveni poizkusi, hiša eksperimentov
- plezanje na stolp
- valjanja po suhem listju
- slikanje s prsti - meni sicer ni bilo tako všeč, sestra je bila pa čisto nora na to
- plastelin, glina... skratka modeliranje
- račke (ples, če se še spomnite)
- oči pa mami, ki se poljubljata

(mojadva sta se, meni se je to vedno fajn zdelo;), njegova dva se nista (vsaj ne vpričo otrok), midva se, pa se mi zdi, da jim je všeč)
- dan "pod kovtrom" - ko se samo crkljamo in ne delamo nič, spečemo palačinke in to je to (komaj čakam, da bo to izvedljivo, približki so že - recimo dopoldne za crkljanje;)...)
- kasneje: taborniki, krožki, šport, ki te veseli...