Hoj! Da se malo javim :)
Jaz sem sicer včeraj bila v BTC-ju, samo sem mela še enih par vabil za oddat pa obleko za mami je blo treba it kupit. Sej ne morem vrjet, da se porokoa tok hitro pribljižuje.
Sva bla pa včeraj pri najinemu župniku in naju je vprašal, če otroke izključujeva v držuni, ali jih želiva in je moj kar direkt vrpašal, če je toooook neopazno da mam velik nosečniški trebuh? Župnik se je seveda smejal kot zmešan, sam kaj ko mora izpolnit tisti njihov formular :)
Joj js bi tud trgatev, že ne vem kok let nism bla
, in rada slišim da se je nekdo zbližal s tastom al pa taščo. Jaz mam hvala bogu to srečo, da sta res oba zakon in full pomagata pa za zafrkancijo sta, kar mi je tud zelo všeč
Sarar: to da je optimističen je že full velik plus. In upam da gre tko tud naprej. Ne morš vrjet kaj nardi psiha. Ne vem če je kera slišala za film The Living Matrix movie. Zlo dobro razložen placebo efekt. Sicer pa upam da pride Tvoj tast čimprej zdrav domov.
Naro: Jaz za sladkor še ne vem, samo dovmnevam, ker me niso nič klicali da je bp. Sicer pa če ti tole kaj pomaga:
Zajtrk: 3 žlice ovsenih kosmičev, semena (bučna, sončnična, lanena, sezamova), sadje (kivi, borovnice, pomaranča) in navadni jogurt 1,3 maščobe (jaz imam najraje MU, ker je trd).
Malica: 3 rezine doma pečenega kruha, ki ne sme biti bel ali koruzen (polnozrnat, ajdov, pirin, črn, ržen, moka je vsaj tipa 850 ali več), včasih je kruh s semeni, včasih z orehi. Zraven: npr. puranov zrezek ali nekaj rezin govedne iz juhe, neka zelenjava (korenček, paprika, popečene bučke, kisle kumarice, nekaj oliv - ne več kot kakih 5 kom), lahko namaz npr. lahki MU (mora biti skutni in ne sirov namaz, lahko z zelišči), sir (35 ali manj % maščobe: Lahki Jošt, Lahka Livada, samostanski ALI Šmarski rok).
Malica 2: 2 jabolki ali hruški ali pomaranči ali 3 kiviji.
Pozno kosilo: meso ali ribe, pri čemer ne sme biti nobeno ocvrto, solata (zelena ali radičeva ali kaj podobnega s fižolom, čičeriko ali čim drugim, lahko tudi kuhana zelenjava kot solata, npr. stročji fižol, cvetača, brokoli, brstični ohrovt..., ko bo paradižnik, seveda paradižnikova), praviloma še kuhana ali pečena zelenjava (npr. por, paprika, korenček, jajčevci), priloga (polnozrnat riž ali kuskus ali polnozrnati makaroni ali ajdova kaša ali krompir, čeprav zadnjega lahko pojem le 2 srednja krompirja). Količine naj bodo take, da je 1/5 mesa, po 2/5 pa zelenjave (solata + zelenjavna priloga) in 2/5 priloge. Tako npr smo jedli zadnjič popečeno ribo na malo olivnega olja, zraven brokoli in kuskus ter solato. Lahko makarone s tunino omako in solato. Lahko puranji zrezek in por s krompirjem ter solato. Jedla sem tudi že doma narejeno pizzo (polnozrnata moka, gor lahka šunka in lahki sir, malo zelenjave in zraven solata). Paziti je treba na količino olja in soli, olja sme biti zelo malo (mislim, da 6 čajnih žličk na ves obrok), soli čimmanj. Za malico si tako zelenjave nikoli ne solim, hrano bistveno manj kot prej.
Večerja: ali jogurt s semeni, jogurt in rezina kruha, rezina kruha in piščančje prsi, plus kakšno sadje ali zelenjava (korenček npr.).
Medea: Kako je blo na 3D?
Lp :)