Pozdravljene,
po dolgem času se spet javljam... Pri meni je situacija podobna kot pri večini decembrk.
- spanje: itak kriza.. nekak še gre, če se ponoči ne predramim (običajno je to zaradi lulanja).. zaspati nazaj ni šanse
- zgaga: vedno huje.. če se le da pazim kaj kdaj jem, ampak vedno pa tudi to ne pomaga.. ampak s tem sem se nekako sprijaznila, ker me je mučila tudi v prvi nosečnosti
- trebuh: OGROMEN! pa še kar raste
(prejšnji teden sem imela obseg 114 cm) - definitivno je večji kot v prvi nosečnosti, tudi oblika je drugačna (bolj naprej in navzven - vsi mislijo, da nosim deklico
)
- brce: ah, te čudovite brce...
počasi mu zmanjkuje prostora in to se že precej pozna (čeprav ima tako veliko "stanovanje"
) .. kakšen dan je bolj "priden", večino dnevov pa igramo nogomet... me pa "rivanje" delov telesa bolj boli kot brce.. pa tudi tega bo enkrat konec
- lega: ne vem točno kakšno lego ima sedaj (pregled imam ta petek), mislim, da je obrnjen navzdol, ampak imam občutek, da leži v diagonali... zadnje dneve se mi je celo zdelo, da se obrača, ampak ne v pravo stran (z glavico spet navzgor)... bomo videli, kaj bo rekel G
- križ: groznih težav s križem nimam, je pa res, da občasno čutim bolečine v spodnjem delu križa.. pomaga, če se malo sprehodim ali če bi kdo malo zmasira hrbet.. drugače pa se že cela premikam kot starka, zlasti ko se spravljam s postelje
(moj me sprašuje če naj pokliče viličarja
)
- kile: jih je več kot bi jih želela imeti, vsekakor pa precej manj kot takšnega časa v prvi nosečnosti... trudim se vsaj malo pazit na težo predvsem z gibanjem in prehrano... ampak se vseeno precejkrat tudi pregrešim
- služba: delam še 2 tedna, potem imam še 2 tedna dopusta in začnem uradno s porodniško.. čas res kar beži
- druge težave: nimam posebnih težav - v prvi nosečnosti je tudi meni primanjkovalo železa, zdaj pa očitno ne, ker nisem nič dobila...
Splošno moram priznati, da se v tej nosečnosti počutim precej bolje kot v prvi. Tudi v prvi nisem imela težav, ampak zdaj sem bolj v pogonu, gibanje mi ustreza, delo me zamoti, ... čeprav sem res precej utrujena (vedno bolj).
To bi bilo zaenkrat vse z moje strani.. Lepo se imejte in cartajte svoje trebuščke :)
že v 33t