Laima jaz sem bila pri sinku v
na bolniški od vsega začetka. Najprej zato, ker sem imela izcedek, potem pa so mi podaljševali na 14 dni. Da ti rečem, da sem svoji G že rekla, naj me kar da dol iz bolniške, ker sem mela enga letanja z vsem skupej in ene dokumetacije, da pop
. Ampak je bil vedno tehten razlog - potem sem imela povišan pritisk, potem premalo plodovnice, potem sem se začela odpirat in mi je trdel trebuh - to je blo v 30 tednu, in šele potem so mi podaljšali bolniško do konca. Poleg tega sem imela pred to
še ss 2
in opravljeno klasično konizacijo. Krvavela sem tudi v tisti
, ki se ni dobro končala. Tako da lahko ti rečem, da na Gorenjskem je stroga komisija kot
. Vem, da so nekje dobivale za vsak najmanjši razlog, tako da kakor vem je odvisno od regije. Plus to, sem na takem delovnem mestu, da NIKAKOr ne morem več opravljati tega dela ampak so v odločbi vedno navedli, da delovno emsto NI razlog za nastop bolniške. kar vem, je pa tudi to, da ti zdravnica odpre lahko BD za 30 dni in tiste, ki so imele resne težave, pa jih komisija ni šmirglala, so potem preko osebnega zdravnika poskušale podaljševati stalež. Kar pa ni enostavno, ker baje ena diagnoza ne zadostuje (razen če ni res kaj hudega), ampak morajo nastopiti vedno novi oz. tehtni razlogi. To vem zato, ker je moja G rekla, da na komisiji niso normalni, ker nekaterim ne odobrijo, sploh ne s.p. (je mela pacientko ki je nosila dvojčka, krvavela redno, placenta previa, pa ni blo zadosti
, pa verjetno še ne vem vsega). Evo tko, na dolgo, upam da ti bo kaj pomagalo