IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Mistica: daj poglej zakon o delovnih razmerjih na netu (uradni list), če je to kar tvoj delodajalec počne sploh še legalno, čeprav je res, da je 10 dni, ki jih ne moreš prenesti praktično 1/2 dopusta, če ga maš samo obveznih 22 dni.
Tudi mene je tole presenetilo in nisem še šla brat zakonov (
sicer pa kaj moramo, če ima delodajalec tako prakso?!), a potem ko sem spraševala okol in v kadrovski, so mi povedali, da ima dost delodajalcev tako prakso

Se bom vsekakor še pozanimala, hotla sem samo opomnit, mogoče bo še katera vprašala v svoji firmi, da ne bi bilo kakega presenečenja drugo leto. Jaz sicer upam, da ne bom imela težav, saj naj bi šla delat v začektu decembra 2012, torej imam čas pokoristiti tistih obveznih 10 dni dopusta, ostalo lahko premesem do junija 2013 ter it vsaj 1 dan v l. 2012 delat.
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Tole mi pa ,smrdi,. A to si videla napisano oz imaš doma? Al so ti samo tako rekli... Sama veš pod katero kolektivno pogodbo oz dejavnost spadaš- preveri!
To so mi v kadrovski povedali. Nimam črno na belem.
Hvala za pojasnilo - se bom še pozanimala, a tako mi je bilo rečeno in moj namen je bil to, da se še katera pozanima, ko se boste dogovarjale.
Sicer pa

za pregled oz. to, da boste počakali na januar! Super
Pozdravček