Dan...
Evo, da se vam malo javim. Rodila sem 14.1. ob 8:55 fantka, ki mu je ime Enej. Težek je bil 2970g, velik pa 50cm.
Pri meni se je vse začelo ponoči iz četrtka na petek, ko me je nekaj začelo zbadat in sem imela tako bolečino kot pri menstruaciji, tako da celo noč nisem nič spala in se spraševala če je to to ali kaj. No potem končno moj reče, da me pelje v porodnišnico in sva ob štirih zjutraj prišla v porodnišnico. Priklopili so me na CTG, popadki so se risali a baje niso bli tisti tapravi pa tud odprta še nisem bla nič. Obdržali so me na oddelku, kjer sem zjutraj ob sedmih imela amnioskopijo, še enkrat CTG ter ultrazvok. Spala nisem čisto nič :D ja ni fajn bit prvorodka ker ne veš kdaj se kaj dogaja
. No amnioskopija je bila vredu, plodovnica je bila še mlečna, odprta nisem bila nič, CTG je risal popadke a so me poslali domov. No petek sem preživela doma, sem se hotela naspat pa ni šlo ker me je še kar zbadalo in vedno močneje. TAko, da sem bila malo v postelji, malo sem se sprehajala po sobi gor in dol in malo iz zgornjega v spodnji štuk. Pol mi je blo pa ob devetih zvečer dost vsega, ker me je res že bolelo (ja zgleda da mam res nizek prag bolečine), pa sem klicala mojega da naj me spet pelje v porodnišnico. Spet pridem tja naredijo CTG, pregleda koliko sem odprta in še kar ni bilo nič. Mene je pa že tko bolelo, da sem jih prosila za nekaj proti bolečinam, itak mi niso dali nič. Spet sem šla nazaj domov in v posteljo. Komaj sem ležala, med popadki sem vstajala in hodila gor in dol ter probala dihat. Popadki so bli vedno bolj pogosti in vedno bolj boleči. Smo tle doma meli res komedije
. NO potem pa mi je na srečo ob pol enih odtekla voda, sem se na hitro stuširala in oblekla pa še mal počakala, vendar je bila bolečina tok huda da sva z mojim sam hitro šla nazaj v porodnišnico, tokrat že v tretje
. Komaj sem se privlekla notri v porodnišnico, ko me je babica vidla pa je vedla da tokrat gre zares. Spet najprej CTG, kjer sem se skregala z babico da js pa ne bi CTGja ker preveč boli in ne morem ležat, tko da smo ga nekak speljal v sede. Potem mi je naredila klistir, jaz sem se malo sprehodila vmes bla zelo glasna med popadki in šla komaj na wc. Potem še malo sprehajanja, babica me je lovila po hodniku gor in dol, js sm bla kr glasna in končno je prišla anesteziologinja in smo šli v porodno da so mi dali epiduralno. Moj je reku, hvala bogu da si bila edina na porodnem oddelku, ker bi najbrž vse ki bi čakale pobegnile domov
. No ko je prijela epiduralna pa so se vse moje muke končale. Potem sva do zjutraj z mojim mal spala umes, mal se pogovarjala, mal smo se z babico pogovarjal in smejal uglavnem ful lepo mi je blo
. Vmes sem zamenjala še izmeno. Potem sta prišle dve babice in ginekologinja se je pa začelo zares. Tiste popadke na koncu sem lepo čutila (neboleče) in sem točno vedla kdaj potiskat, tako da smo še parkrat potisnil in naš mali je bil zunaj. Rezana in strgana nisem bila nič. Le malo popraskana in mi je za vsak slučaj naredila na vsaki strani en šiv, da ne bi preveč krvavela, kar pa me ni bolelo kasneje in sem lahko normalno se premikala in sedela. V porodni sem bila vsega skupaj 8 ur.
Če grem še kdaj rodit, obvezno epiduralno ker drugače jaz ne vem kako bi zdržala
.
No sedaj pa smo že od torka popoldne doma in se navajamo. Mali tudi pridobiva na teži, je bila dva dni nazaj patronažna pri nas in je že kr pridobil. Dojenje je steklo, jaz imam mleka za dvojčke
, tako da si ga malo še napumpam za vsak slučaj da ne bi prišlo do kakšnega vnetja. Mali je priden lepo je in spi, na tri urce se zbuja. Zdaj pa ravno čakam patronažno, da nas spet malo pride pogledat in stehtat. Včeraj mu je tudi že odpadel popek, tako da se bomo najbrž kmalu kopali.
Čestitke vsem mamicam
.
Tiste, ki pa še čakate pa naj vam čimprej mine, da boste kmalu imele pri sebi svoje štručke.