IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3
punce... včer sem bila na predavanju v materinski šoli - naslov dojenje... Gospa predavateljica (patronažna sestra že nekaj let) je ZELO odsvetovala "privajanje" bradavic na dojenje z drgnjenjem s frotirastimi brisačami.... zakaj? namreč, če drgnemo bradavice (močno in daljši čas) lahko hormoni pošljejo informacijo v možgane da že dojimo, in če dojimo se maternica krči - zato POSLEDIČNO lahko pride do prezgodnjega poroda...
v vednost (na vseh forumih namreč beremo da se to priporoča)..
Lep dan, pa ne bit tečke :)
Tinčka hvala za opozorilo, ampak saj
se priporoča ravno na koncu - zadnji mesec, ko je otrok že donošen
Prej pa itak ni treba, saj ne rabi pripravljat bradavice 9 mesecev, je dovolj na koncu nekaj tednov.
Še moja izkušnja iz 1.

: meni tole frotiranje bradavic ni nič vplivalo na kakšne popadke ali kaj podobnega (so mi morali dajati umetne popadke, ker so bili moji totalno nikakvi), sem pa frotirala cel zanji mesec.
Tudi
ni treba pretiravat in drgnit
ne vem kako močno in
ne vem koliko časa - pač po tuširanju (predpostavljam da bi to pomenilo 1x na dan) in po nekaj minut. Valjda ne boš drgnila eno uro - če mene vprašaš niti ne moreš drgnit ne vem, kako dolgo - meni na začetku ni zneslo niti eno minuto, ker so bradavice občutljive.
Enako velja tudi za malinov čaj in podobno, se priporoča, ampak proti koncu, prej pa itak ga ni treba pit, piješ pač na koncu ko se bliža dan d, pa še to spet zmerno, saj se ne nalivaš z njim, oz. postopno proti koncu zvišuješ količino popitega čaja.
Gre pač za
vprašanje zmernosti in se mi zdi da je tale babica malo pretiravala s tem ko je
ZELO odsvetovala privajanje bradavic,
. Lahko bi samo poudarila, da je treba počakat s tem na zadnji mesec nosečnosti in itak brez vsakih pretiravanj (ki so, kot sem že prej napisala, itak po moje nemogoča - resno dvomim, da ima katera tako blazno neobčutljive bradavice, da bi jih lahko "močno in daljši čas" drgnila...no, pa če jih ima, jih pa tako ali tako ne rabi ne drgnit ne pripravljat na dojenje, ker so itak že take utrjene).
No, nam
je babica na materinski šoli
svetovala utrjevanje bradavic in tudi malinov čaj - za oboje ja pa povedala, da je potrebno
čakati na cca. 34. teden.