IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov
Hvala za pojasnila glede CTG.
Ali te za ta streptokok testirajo v ZD, ali se to reče ginekologinji, ali se gre kam drugam?
Za streptokok po moje vprašaš svojo ginekologinjo, lahko tudi po telefonu pokličeš in vprašaš, če ti ona odvzame in pošlje na analizo in se dogovoriš.
Včeraj sem šla malo v baby šoping - sem vzela en lušten kompletek v H&M, na kateru piše: hello, I"m new here...
in pa še ene copatke/rokavičke; Born 2012, I
dad, I
mum.
Tako malo za pocrklat... Potem pa sem vzela še zase potrebne stvari za porodnišnico, tako da samo še spakiram.
Sem pa v nedeljo 3 ure likala oblekce za dete... Nevem, ali je to likanje še potrebno (kao zaradi sterilizacije) ali ne. Aja, pa kateri pralni prašek uporabljati? Jaz sem dala brez prat na 60 stopinj.
Evo to tudi mene zanima, za sina sem vse likala do kakšnega tretjega mesece...
Potem smo pa nabavili sušilec...pa ne likamo več nič, ker itak pride iz sušilca vse mehko in če takoj zložiš je vse lepo ravno.
Pa na takih visokih temperaturah suši sušilec, da po moje itak vse kar ima za pocrkat pocrka, tako da ne vem, a je treba vseeno pri novorojenčku iz higienskih razlogov peglat ali ne?????
Odkar imam sušilec sem totalno lena glede peglanja, pa bi tudi pri novorojenčku najraje kar izpustila...
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta
Hvala za pojasnila glede CTG.
Ali te za ta streptokok testirajo v ZD, ali se to reče ginekologinji, ali se gre kam drugam?
Za streptokok po moje vprašaš svojo ginekologinjo, lahko tudi po telefonu pokličeš in vprašaš, če ti ona odvzame in pošlje na analizo in se dogovoriš.
Včeraj sem šla malo v baby šoping - sem vzela en lušten kompletek v H&M, na kateru piše: hello, I"m new here...
in pa še ene copatke/rokavičke; Born 2012, I
dad, I
mum.
Tako malo za pocrklat... Potem pa sem vzela še zase potrebne stvari za porodnišnico, tako da samo še spakiram.
Sem pa v nedeljo 3 ure likala oblekce za dete... Nevem, ali je to likanje še potrebno (kao zaradi sterilizacije) ali ne. Aja, pa kateri pralni prašek uporabljati? Jaz sem dala brez prat na 60 stopinj.
Evo to tudi mene zanima, za sina sem vse likala do kakšnega tretjega mesece...
Potem smo pa nabavili sušilec...pa ne likamo več nič, ker itak pride iz sušilca vse mehko in če takoj zložiš je vse lepo ravno.
Pa na takih visokih temperaturah suši sušilec, da po moje itak vse kar ima za pocrkat pocrka, tako da ne vem, a je treba vseeno pri novorojenčku iz higienskih razlogov peglat ali ne?????
Odkar imam sušilec sem totalno lena glede peglanja, pa bi tudi pri novorojenčku najraje kar izpustila...
Jaz ne likam odkar imam sušilca. pri tamali sem samo prvič zlikala potem pa ko sva bile doma pa nikoli več. tut časa nisem imela
Prašek uporabljam Frosch, ki naj bi bil naraven.. mehčalca pa pri nas sploh nimamo...
Za streptokok lahko omeniš ginekologinji, samo je povsod plačljivo. Jaz sem prvič šla v Dravlje v diagnostični center, sedaj ko imam pa v LItiji svojo ginekologinjo pa to ona dela. SAmo mislim, da testirat pa pošljejo v lj.
Jaz sem prvič prala oblekice tako kot je na etiketi pisalo po stoponjah. Sem pa kar uporabila mislim da Ariel tekoči prašek pa mehčalec. Od vsega začetka. Sem pač raskirala. Če bi se pa alergija pojavila bi pa kaj drugega uporabila. Do sedaj naša tavelika ni imela nobene reakcije. Pa smo vmes menjali prašek in mehčalec.
Imam pa tudi jaz že vse pripravljeno. Nekaj sem dobila spet na izposojo od kolegic, nekaj pa je še od naše tavelike.
nakup malenkosti pa tud še mene čaka plus torba za porodnišnico
kako to misliš v košari? a ti si malo v vozičku v lupinci vozila?
Izposoja lupinice - sem se slučajno spomnila, da si lahko člani AMZS za par evrov na mesec izposodijo Recarovo lupinico.
Sušilec - pri nas ga nimamo. Me pa zanima (bjonda sem
), ali iz njega stvari dejansko pridejo suhe in nezmečkane - tako da ni treba likat majic?
Izposoja lupinice - sem se slučajno spomnila, da si lahko člani AMZS za par evrov na mesec izposodijo Recarovo lupinico.
Sušilec - pri nas ga nimamo. Me pa zanima (bjonda sem
), ali iz njega stvari dejansko pridejo suhe in nezmečkane - tako da ni treba likat majic?
Mi smo zdj nabavli sušilca, ker na bo več .In se mi zdi že zdaj da saamo skoz perem. Do sedaj nisem dala še v sušilca otroške stvari, pa tudi kakšne lepe majice za službo ne. Ker se mi zdi da se malo skrčijo. Jaz dam kar na program za v omaro. In ja dejansko pridejo čisto suhe stvari, samo jaz ga na pol napolnim pa potem takoj ko posuši jih zložim. Včasih pa tud še kakšno stvar zlikam.
Se pa tega likanja res nabere. Svoje stvari za doma ne likam pa tudi od mojga ne. Samo za službo. Od male pa vse..Nekak se ne morem navadit da bi kar tako zložila. Še plenice likam. Jao..
Ma jaz tudi vse likam .... že skoz. Tudi plenice ... ker mi je lepo, da so zlikane. Ampak pri nas precejkrat tudi mož lika, tako da ni problem. Če pa sama, pa v sobi od tamale, pa se ona igra, jaz likam, pa pogovarjava se .... mah ne vem, sej kar gre ... če lepo sproti, ni tak problem.
Glede pranja - jaz perem tudi za novorojenčka z običnim praškom - trenutno imam Persil. Sej, če bo kakšna alergija, bom prenehala, samo itak ne morš drugače ugotovit, da je alergija, kot pa če probaš ... glede tega ne kompliciram.
Grem še malo po podolgem ..... brat knjige ....
a bo katera uporabljala olje za masažo presredka? Jaz sem ga ravno danes kupla, imam dobre izkušnje od taprvega poroda :)
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Jst sm včeri začela z masažo presredka, sam sem se kumi uštimala tako da sem imela dovolj dolgo roko
ni lako to ne.
Pranje- jst sm tut nehala uporabljat mehčalec in dodam kis notr. Sam v trgovini nikakor ne dobim alkoholnega brez dodanih arom. Enkrar sem dala kar domačega jabolčnega pa je blo prav tako vredu. Sem pa tudi sama probala nardit prašek. Razmišljam pa da bi kupila sušilca, za pozimi bi ga res rabila, poleti ni problema.
IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82
kako to misliš v košari? a ti si malo v vozičku v lupinci vozila?
košara, ki je avtosedež... bebe confort windoo plus..
Aleda - na daljši rok ti lahko jabolčni (sploh pa vinski) kis začne obarvat perilo (belo in svetlo perilo postane čudno flekasto in teh madežev se zlepa ne znebiš), zato je boljši alkoholni. Poglej v kakšni večji trgovini. Mi imamo domača jabolka in neomejene količine zastonj jabolčnega kisa, ampak sem raje začela kupovat alkoholnega. Nisem pa še sprobala z aromatiziranim. Mogoče se pa enako dobro spere in ne pusti nobenega vonja.
Likanje - v šoli za starše so nam rekli, da se lika do 6. meseca otrokove starosti tista oblačila, ki pridejo v stik s kožo. Se pravi, da npr. jopic ni treba. Je pa likalnik vseeno bolj vroč kot sušilec in bolj razkuži oblačila.
Midva nimava sušilca v stanovanju in ga tudi nič nisem pogrešala, ker se je perilo lepo posušilo v enem dnevu kar na stojalu. Še fajn je, da suh zrak malo navlaži (centralna). Poleti pa sušim na balkonu, je pa tudi takoj suho. Pa če lepo obesim, mi tudi ni treba vsega likat.
Tukaj pri tašči se pa takoj nabere plesen na mrzlih stenah, tako da uporabljam sušilec, ampak sem opazila, da se mi ful hitreje uničujejo oblačila.
Pa še kakšno stvar več je treba polikat, ker se nekatere stvari kar fajn zmečkajo (tašča ima en tak star sušilec, ki nima veliko možnosti za različne programe sušenja). Komaj čakam, da se preseliva!!!
Samo da javim, sem bila prej v Baby centru, za tiste bone, pa mi ne pripadajo, tko da je mela Tosja prav.
Kar se tiče likanja, jst sem vse zlikala (za
). Drugače pa imamo tudi mi sušilni, moj mož in tast sta bila navajena zmeraj sušit robo noter (tudi poleti), od kar pa sem jst pri hiši, pa robo, če je le lepo vreme, sušimo odzunaj, drugače pa na tistem sušilnem stojalu...no rjuhe, spodnje perilo,...pa damo kar v sušilca. Je pa zelo pomembno to, da daš najprej na malo, pa raje trikrat zalaufat, ker se tako roba nič ne skrči. Je pa super to, ker roba res ni preveč zmečkana in nekaterih stvari skoraj res ni potrebno likat. Moti me edino to, ker meni noro lepo diši sveže oprana roba, v sušilcu pa nekako izgubi tisti vonj.
No pri nas je že prava zima, -8 je zaenkrat, pa tudi piha, ma vseeno ne tako, kot baje v Vipavi (oz. je napovedano)...bomo videli, če bo kej snega
Zdj pa bova gledala film, Dekle z zmajevskim tatujem, al tko nekako, jst sem prebrala knjige, pa upam, da bo film vsaj pol tako dober...
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino
Samo da javim, sem bila prej v Baby centru, za tiste bone, pa mi ne pripadajo, tko da je mela Tosja prav.
Kar se tiče likanja, jst sem vse zlikala (za
). Drugače pa imamo tudi mi sušilni, moj mož in tast sta bila navajena zmeraj sušit robo noter (tudi poleti), od kar pa sem jst pri hiši, pa robo, če je le lepo vreme, sušimo odzunaj, drugače pa na tistem sušilnem stojalu...no rjuhe, spodnje perilo,...pa damo kar v sušilca. Je pa zelo pomembno to, da daš najprej na malo, pa raje trikrat zalaufat, ker se tako roba nič ne skrči. Je pa super to, ker roba res ni preveč zmečkana in nekaterih stvari skoraj res ni potrebno likat. Moti me edino to, ker meni noro lepo diši sveže oprana roba, v sušilcu pa nekako izgubi tisti vonj.
No pri nas je že prava zima, -8 je zaenkrat, pa tudi piha, ma vseeno ne tako, kot baje v Vipavi (oz. je napovedano)...bomo videli, če bo kej snega
Zdj pa bova gledala film, Dekle z zmajevskim tatujem, al tko nekako, jst sem prebrala knjige, pa upam, da bo film vsaj pol tako dober...
Tole, da izgubi vonj v sušilcu se pa ne strinjam

men full dišijo cunje iz sušilca pa ne uporabljam mehčalca.. če pa na zraku sušim so pa brez vonja

men full dišijo cunje iz sušilca pa ne uporabljam mehčalca.. če pa na zraku sušim so pa brez vonja
zmajcy_ a ti si že doma na dopustu ali še delaš ko si tako zgodna ?
Kaj je to šiht?

sem doma od lani novembra

grem na šiht drug let marca
Sem se zbudila in šla na comp pogledat kok je ura, sem spala v dnevni na kavču ( se tok dober spi

) in sm počakala da je moj vstal, pol sm šla pa spat v spalnico

sm mogla it mal pogledat če je katera kej napisala

ponavadi vstajam ob 9-10h, ampak zdej tamala že 2 dni vstaja pred osmo in morm jst tut
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

zmajcy_ a ti si že doma na dopustu ali še delaš ko si tako zgodna ?
Kaj je to šiht?

sem doma od lani novembra

grem na šiht drug let marca
Sem se zbudila in šla na comp pogledat kok je ura, sem spala v dnevni na kavču ( se tok dober spi

) in sm počakala da je moj vstal, pol sm šla pa spat v spalnico

sm mogla it mal pogledat če je katera kej napisala

ponavadi vstajam ob 9-10h, ampak zdej tamala že 2 dni vstaja pred osmo in morm jst tut
heh..se mi je zdelo da si doma. Jaz sm pa konec novembra začela delat..No vmes je bil pa dopust.
A tak dolgo spite..Mene mala ponoči zbudi. Pa jst tud spat ne norem in večkrat v dnevni spim na sedežni. Al pa tv gledam..Pol proti jutru zaspim, mala dobi flaško ob 6h, pol pa v službo :)
Pri nas ni šans da spi tolk dolgo..Najkasneje ob pol osmih. Včasih se moramo sredi noči igrat, ker noče spat...