IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov
Jaz sem bila tudi na predavanju za EA in druge metode blaženja bolečin.
Nekako je anesteziologinja povedala, da je porod stopnja bolečine 9 od 10, EA jo oblaži na mislim da 3, Ultiva pa na 6-7.
Ampak problem, ki ga jaz vidim je, če se bog ne daj kaj zaplete in rabim jaz ali otrok kirurški poseg - 2 ekipi v stalni pripravljenosti pa ima recimo (da je meni blizu) Ljubljana, Kranj in Postojna pa ne.Po drugi strani pa v Ljubljani res po nevem kakšni sreči dobiš kaj za lajšanje bolečin, torej mi preostane bolj ali manj naravni porod. Tisti TENS, hipnoza in akumpuktura pa se mi zdijo...
.
ne vem kakšen kirurški poseg si mislila, verjetno kakšne res bolj zapletene situacije... samo, v KR imajo stalno na voljo dve ekipi in enega porodničarja in babico v stalnem dežurstvu v dometu 20 minut do porodnišnice. Pa še EA lahko dobiš 24/7, ker imajo stalno anestezista zaposlenega, tudi v dežurstvu.
Tko so nam povedali prejšnji teden na tem predavanju za EA in Ultivo.
jaz še vedno ostajam optimist in upam, da bo šlo vse hitro in gladko

kar želim tudi vsem ostalim in upam, da nas ne bojo preveč namučili.
sem bla pa od začetka full ne-pristaš EA... zdaj pa razmišljam, da bo jo vzela, če bo prehudo..
ker tisti stavki "sej so še vse rodile in preživele, pa bom tud jaz" se mi zdijo že tok staromodni, pa kar malo "prisilni".. zakaj bi ženske morale trpet, če ni treba..
otroka ne bom mela nič manj rada, če vzamem EA..
sej stoletja nazaj so tud na roke prale, pa pomivale pa pometale... pa mamo danes pomivalne, pralne stroje, sesalce... pa se nobena ne pritožuje, da bi raje na roko to vse delala, da bi bla bolj utrujena zato in imela filing, da je naredila nekaj več
no, ne vem.. jaz pri zobozdravniku vzamem injekcijo proti bolečinam.. ne vem zakaj je nebi na porodu, je stokrat večja bolečina.. si mislim...
no, je pa to samo moje mnenje, spet filozofiram..
grem pomivat.. mam vodni sesalec (da naredim dve stvari naenkrat)