IZVIRNO SPOROČILO: Jada82
Ah, jaz sem navajena že od prvič ... nad dojenjem sem sedaj obupala, je že 15 dni naokoli, pa nič, tako da bom danes tudi nehala črpat .... tistih bednih 5 ml .... Očitno pri nas ne gre ....
Drugač je pa naša žaba zelo potrpežljiv otrok .... no, čez dan jo itak kar zbudim na 3 ure cca. in ji dam za jest - najprej previjem, potem grem pripravit in dam .... večinoma ne joka. Ponoči se pa sama zbudi, ampak se ne joka, več ali manj kar jamra najprej, pa že odreagiram, ker imam zelo plitev spanec, tako da takoj slišim in ji dam, pa še če vidim, da rokice tlači v usta .... Sicer pa pri nas jemo cca. na 3 ure.
Za ponoči si pa tudi jaz kar termovko prinesem v spalnico, pa 3 flaše, ker cca. 3krat jemo ponoči, pa pač AM. Voda v termovki je ravno na pravi temperaturi, tako da imam potem to 1,2, 3 zmešano ...
Evo, men se zdi, da počasi prihajam h sebi po porodu ... še malo, pa bo ... ta teden mi kuha še mami, drug teden se bom najbrž pustila pedenat še tašči, potem pa počasi začnem ....
Emilija je pridna, tudi z Izabelo se da, tako da bomo pomoje zmogli ..... hehehe, vzamem pa vsak večer 3 Persene, da lažje zaspim
No ja, res pa je, da imam zdaj še varstvo za Izabelo, ta teden je moja mami tukaj in jo dosti odpelje ven ... no, saj drug teden je pa spet mož doma, malo jo bomo pa tudi tašči peljali, pa bo
Emiliji je pa danes
kri pritekla iz popka ... sveža. Ma, sem se ustrašila ... samo pomoje je možno, da sem ranila kako ranico, ko sem brisala popek ... bom videla tekom dneva, kako bo ... kopali še nismo, ker popek še vedno ni dober ... Samo do sedaj je bila vedno stjena kri ... prej pa kar sveža - po tem, ko sem čistila ... upam, da ni hujšega, pa še ravno sobota je, da ne morem patronažne poklicat
Nič, grem se oblečt, potem pa Izabelo zrihtat ... zdaj Živ Žav gleda ...
Meni ravno ta temperatura vode za pripravo hrane dela probleme - enkrat se mi zdi prevroče in me je ful strah da bi se opekla, drugič se mi zdi premrzlo in se kr zamudim s pripravo. Kolk ti pa poje na obrok? V bolnci so ji deval 40 ml, je pa res bla potem po 3 urah lačna. ko sem ji včeraj doma dala 40 je še kr jokala in jokala, tak da sem še dodadtnih 20 zmešala, pol je blo pa kul. Tko da ji zdej kr 60 zmešam (mogoče čisto malo pusti) in je potem za cca 3-4 ure dobra. Potem imava pa ritual - ena dojka (čeprav mislim, da se na njej samo igra in carta in, da ji kaj velik ne prteče), potem previjanje in druga dojka. Potem pa priprava dodatka, še malo cartanja in spanje.
Zdejle si grem pa črpat mleko, da sploh vidim kolk ga mam.
Glede popka - tudi jaz sem danes opazila da ima spodaj kri in sem se ful ustrašila, pa še dere se mi ko jesihar, ko jo previjam, da potem že ne vem al jo boli popek al kaj. Me je kr groza ta popek čistit. Sem pa malo gledala na MON in nekateri pravijo, da ni nič takšnega, če priteče kri, samo dobro moraš ščistit, spet drugi pa pravijo, da je treba patronažno klicat. Potem pa bod pameten če si lahko....
Komi čakam ponedeljek, da se zmenim s patronažno, da pride kaj naokrog in, da sploh vidim, če kaj napredujemo na teži. Ob odpustu sva imeli točno 3 kg.