Keri, s pregledi je pri nas načeloma tako: do cca. 28 tedna na 6 tednov, potem na 4 tedne in zadnji mesec na cca. 10 dni. to je 10 pregledov, če je vse ok. Vedno pregleda vodo, kri pa 3 krat. enkrat naj bi se naredil tudi pregled za sladkor, po novem do 12 tedna, ampak jih veliko še dela nekje okoli 28 t. pripadata ti 2 uz pregleda, potrditveni in morfologija. Nekateri delajo pregled vedno, ampak na hitro, kakpno minutko, da pregleda če otrok raste. No, tiste imamo srečo, ostale pa morate čakat.
Kje si slišala to z mlekom? po moje je prej boljše, da se pije tisto z več maščobami... Še nisem zasledila, ga pa tako ne pijem. Glede ostale hrane, če ti ne paše jest veliko, glej samo na to, da boš jedla. Meni je v prvič gabilo vse in sem lažje bruhala kot jedla, pa bilo vse ok. Pač pazi, da dobiš nekaj vitaminov (če ne s hrano pa s tabletami), kalcij in beljakovine - te so pomembne predvsem v drugem delu, ko otrok pridobiva na teži. Malo si še preberi na forumu podtemo hrana v nosečnosti ali nekaj takega.
Križ... me je bolel celo mladost, v nosečnosti pa niti sledu o bolečinah, niti po porodu, niti sedaj... prej mi je pa pomagalo gibanje.
Punce, zakaj si pa ne menjate ginekologov, če ste tako nezadovoljne? Js se bom vozila 50 km vstran, ker je tam dober G...
Slabosti pa skoraj nimam več, še dobro da sem totalno utrujena, sicer bi me že skrbelo ,da ni vse ok.... pa apetit se mi je povečal, skoz nekaj jem, pa vsaj pazim, da sadje in jogurt namesto kruha.