Lepo pozdravček, srečke
!
Evo, se še mal jst oglasim od dolgega premora
. Vidim, da ste vse super pridne in lepo pišete in poročate o vaših
in vašem zdravju.
Seveda naj vam pa najprej zaželim:
VESELE, ZDRAVE IN PREDVSEM NASMEJANE BOŽIČNO - NOVOLETNE PRAZNIKE
! PA KAŠNO TORTICO POJEJTE ŠE NAMESTO MENE
, KI CUKRA NE MARAM - BLJAK!!!
Ok, gremo dalje...
Videla sem, da ste nekatere omenjale izcedek Kolostruma - moram reči, da pri meni tega tudi še ni bilo, tko da tudi sama ne znam lih na to temo kaj prida odgovoriti, imam pa samo malo bolj občutljive bradavice, ki si jih redno masiram in mažem z Akacijevim oljem in je super.
Banjica in stojalo za banjico - sama sem tudi dobila od prijateljice že banjico s stojalom, vendar bom verjetno kar uporabljala brez stojala, ker mi ne zgleda lih nekako stabilno. Jo bom v takem primeru raje potem dala kar na pralni stroj ali pa bom v tuš kabino dala kakšen stolček in potem gor banjico, da se čim manj matram. Da bi se pa nekaj sklanjala v tuš kabini nad banjico, mi pa niti na misel ne pride. Tudi zase moram poskrbeti, da bo meni in
čim lažje in nezakomplicirano.
Število pregledov v nosečnosti - prebrala sem, da imate nekatere preglede na vsake 6. tednov... No, tudi zame je to malo premalo in moram povedati, da jih imam zdaj, ko sem 25. tednu, na vsake 4 - 5 tednov, proti koncu pa mi je moja G rekla, da bodo večkrat preden rodim. Meni tako čisto ustreza. Da bodo in bom na tekočem kaj in kako smo. Mislim, da je celo še ena omenila, da bi jih morali imeti na vsake 2 - 3 tedne... no, tukaj se jst lih ne bi strinjala in moram povedati, da mi je čist ok, da jih imam na 4 tedne, ker sem slišala, da itak tud ni za otroka dobro vsakič opravljati UZ, ker tega
ne marajo, v primeru, da bi bilo karkoli narobe, se zavrti telefon in si takoj naročena.
No, vsaj pri nas je tako in niso čisto nič jezni ali pa arogantni, če bi se naročila za kakšen dodaten pregled, če ne drugega za pomiritev živcev.
Moram pa tudi priznati, da imam sestro in mojo G res super. Nimam pripomb, obe sta super, sestra mi vse pove kaj in kako vnaprej, karkoli jo vprašam, mi brez problema odgovori, isto je z G. Se moram kar malo potrkati po glavi, da imam glede te strani srečo
.
Brcike - mojemu dragemu
že včas po celi dan dogaja na polno! Zaenkrat me non stop brca v spodnjem levem delu, včeraj zvečer me je še tako brcnil, da me je kr malo zabolelo v levem jajčniku. Kot, da bi mi ga nekdo mal na grdo špiknu. Ti, ti mali lump!
Pa tudi vidi se že kadar brcne... Včeraj je zgledalo, kot da plava po površju trebuha. In to je velikokrat, kadar ležim na desnem boku zdaj. Ponoči pa HVALA BOGU, zaenkrat mirno spimo in je miren
.
Pa kadar da moj
roko na trebuh, kadar
brca je čiiiist raznežen. Nardi obraz kot en mali otroček, ko začuti brcike
Gorga in _vanilija_ - kako sta vidve kaj? Upam, da bo vse v redu do konca nosečnosti. Vajini
naj vaju malo crkljajo in vama masirajo hrbet pa stopala
. Aja, saj res: Gorga kakšen filing je imeti kar
v sebi? Ti verjetno zdaj že tudi bolj čutiš brcike kot me, ko imamo samo enga
v sebi. Malo poročaj
.
Morfologija - tudi sama sem jo imela 14.12.2011 in sem se naročila v ordinacijo Kalliste v Domžalah in ne morem drugega reči, kot samo: POHVALNO in SUPER OSEBJE!!!
Resno. Pri njih sem bila ko sem imela NS in zdaj ko sem imela MF. Bila je samoplačniška, mislim da 87€, ampak si je vzela čas in nama z mojim
pokazala in povedala totalno vse! Res, nimam grdih besed in jih lahko samo toplo priporočam vsem, če boste kdaj hodile v Kalliste v Domžalah.
Mislim, da sva bila z mojim notri ene 45 minut, vse je posnela na DVD + slikice sva še dobila in vse podatke, ki jih je dobila z meritvami notranjih organov najinega
, tudi zapisala v mojo materinsko knjižico. Res, samo kapo dol!
Aja, da še vprašam: a je že katera od vas poskusila kombinacijo marmelado s kislo smetano? Pač, na kruh namažeš marmelado in potem čez še kislo smetano in je res, res zakon! Ne vem kako mi je na misel ta kombinacija prišla, ampak ene 3 dni mi je pa tole res res super za jest, sploh za kakšen zajtrk
. Če vam ni preveč slabo ob tej misli na to kombinacijo, vam jo toplo priporočam, da jo vsaj probate
.
Moj je itak reku, da naj kar to sama jem, da se mi vidi, da sem noseča in da mi delajo hormončki, ena kolegica mi je pa rekla, da so mi očitno rez brbončice podivjale in da bo žez par mesecev itak že bolje
. Res me hecajo pa res ne vejo kaj je dobro
.
NP imam 10.1., potem 18.1. pa še šolo za starše... Sem lih razmišljala kako bo po novem letu čas hitro minil. 1, 2, 3 in bomo že rojevale v porodni sobi naše
. Moram priznat, da me je malo strah, ampak to je ta črv, ki se pojavi za nekaj časa in potem spet izgine. Sama pravim temu: pozitivni strah
.
Evo, to je to, že tko vidim, da sem se čist preveč razpisala
, ampak kaj čmo, preveč časa me ni blo pa sem mogla malo nadoknadit
.
Ok, punce, fajn bodite pa lepo in mirno preživite tele novoletne praznike