IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84
Ja, samo isti priimek (samo tako enkrat odan) verjetno še ne pomeni, da to potrjuje da je otrok moj, ne? Mislim, da moraš imet še vedno s sabo neko potrdilo al rojstli list..jao
Glej, isti priimeka še vedno ne pomeni, da je otrok tvoj- če čist realno pogledaš. samo, če masta iste priimke, je manj možnosti, da te bo kdorkoli vprašal "čigav je? "
saj nas ubistvu noben ne sprašuje po DNK testih in tem, ne?? Mislim, pomisli kolikokrat so tebe všrašali za dokazilo, če si res mamina in očetova?
ker če imajo starši in otrok enak naslov (in priimek) je pač logično, kdo "spada" skupaj. Pač, manj papirologije.
Primer moje sodelavke je res izjema, so pač jo meli za sumljivo al kaj jaz vem...

ker je mela drug priimek in drug naslov kot otrok, mali pa star dve leti...
No, ta isti primer sem povedala moji prijateljici, ki je rodila lani oktobra..
Si je šla samo zaradi ljubega miru dodat še fantov priimek, plačala je 60 eur se mi zdi.. ker je dražje, če si "krnekaj" dodajaš zraven.
Po poroki je sprememba priimka zastonj, samo pač nov dokument plačaš. (to pa vem zato, ker sem se jaz lani poročila in menjala vse dokumente)
Sprememba stalnega prebivališča (ali začasnega) pa je tak zastonj. greš na upravno, poveš kateri bo tvoj novi naslov, če nisi latnik stanovanja, rabiš zraven dovoljenje lastnika nepremičnine.
Jaz im moj mož in sin smo vsi rabli dovoljenje tasta, da se lahko "vselimo oz. prijavimo" na naš novi stalni naslov. Ker je pšač tast še vedno lastnik hiše, ki smo jo mi obnovili in se vanjo vselili. To dovoljenje je pač neka izjava, ki jo napiše na A4 list, navede svoje podatke in podpiše. Nič kaj ekstra. To oddaš na upravni, oni te prepišejo na stalni naslov in ti izdajo začasno potrdilo o stalnem prebivališču. s tem potrdilom potem greš urejat spremembe osebne izkaznice, vozniške.. pač, dokumentov. Razen zdravstvene ti ni treba menjat, če ne menjaš priimka. če pa tudi priimek potem pa ja.
No, o tem sm se precej razpisala.. ker sem morala jaz skozi vse to..
Najprej sem prvo leto menjala samo stalni naslov- zaradi službe, ker mi niso hoteli izplačevati potnih stroškov na stari naslov, potem čez eno leto sem pa morala menjati vse dokumente zaradi poroke- sprememba priimka.
Upam, da sem ti zdaj kaj pomagala s tem...