sončne pozdravčke,
Tu na obali je res že pomlad...no, skoraj poletje...včeraj sem šla z
na sprehod...je blo 22C, vse v cvetu..čeprau katastrofalna suša...tko, da bi kakšen dežek res fajn prišel rastlincam.
Včeraj sem tudi imela preglej, vse bp z mano....otekam ne, pritisk normalen, teža +13kg...edino na drekast streptokok. Mi je v materinsko z rdečo not napisala SA+, pa še sama rekla, da naj opozorim, ko grem rodit, ker bom prejela antibiotike med porodom, ki jih drugače nebi...in da kasnejših komplikacij načeloma ni. Sem si pa tudi kupla tisti Dianatal gel...bolj zaradi tega kot je svetovala vanilia, ke rje en medij med mano in dojenčkom in s tem manj možnosti direktne infekcije...v kolikot AB nebi dovolj učinkovali...(glede na to, da sem se 1x že zdravila brez uspeha) sem malo skeptična. Če bo karkoli pomagal še pri drugemu (rezanju, itd) hvala bogu...če pa ne ga bom pa prodala. Ena psihična stvar, če ne drugo se mi zdi...itak pa te epizotomije delajo kot po tekočem traku, brez potrebe...jaz sem v svoj poroodni načrt napisala, da naj uporabijo gel, ki ga imam s sabo in epiz. v nujnem primeru ...ne pa ko preventivo. Nevem, kako bo v praksi ampak baje imajo tudi babice rade, da ženska ve kaj hoče...in jaz bi rada imela porod v najboljši možni luči...pa tudi v načrtu nisem nič komplicirala...samo točne napisala kaj si želim (možnost prostega gibanja med popadki, uporaba žoge, masaža (partner) akup. točk,...to glede presredka, opozorila na odvzem popk. krvi za banko, da dobim
čimprej za dojenje...in da ga v primeru potrebe po hranjenju, zdravljenju ne hranijo po steklenički (to baje v PO tudi delajo in še brez tvoje vednosti...pol pa imaš vsemogoče težave pri dojenju in neveš zakaj)...v kolikor bo seveda vse iz zdravstvenih razlogov izvedljivo....Nobenih hudih pametovanj .... ampak vem, da bom takrat tako ranljiva, in nesposobna karkoli ''''vstrajat'''' pri svojem...
Edino kar je gin malo opozorila je to, da je moja
malo mičkena...sem v 36t in ima 2622 g....(od prej se je v 14 dneh samo za 220g zredila) in da bi se lahko tudi jaz bolj redila, ker sem visoka (175cm) in je za pričakovat kar večjega
. Je pa rekla, da se z glavco še vrti, tko da ni spuščena v kanal in nič ne kaže na porod...No sicer imam do konca še 4 tedne kar naj bi zneslo do 3400g porodne teže..ampak itak ? koliko bo še noter vstrajala...pa tudi trebušček imam kar majhen v primerjavi s kakšno, ki je 3 mesece pred rokom
no, prej sem kar intenzivno govorila o tem kako bi prej rodila...zdaj pa mislim, da je najboljše, da kar počaka do konca...bodo že prišli na svet točno takrat, ko bo njihov čas...
. Naslednji pregled čez 14 dni, ko imam ctg, potem čez 1 teden in potem na rok...sem pa dobila napotnico za porodnišnico, tko da je rekla..če se kaj prej začne dogajat pa poznate pot tja
. Vse babe v familji so prej rodile...jaz bom na koncu res šla čez rok...
. Sem jo prašala glede vaginalnega pregleda...je rekla, da ne..da se izogibajo kakršnemkoli ''''rivanju prstov''''
, železa in drugih pripomočkov....tja zaradi takojšnjih okužb in da če sem odprta pač sem-mi bo posledično odtekla voda in se bo porod začel...in to je to.
priprava na porod No poleg pripravljene torbe, porodnega načrta (ki je bolj zame kot neka opora kot da bi z njim strašila babice), pitja malinovega čaja (mene okus tudi nič ne moti), še vedno hodim na telovadbo - ker tam izvajamo tudi vaje za krepitev mišic medeničnega dna ...kar med dnevom sama kar nekako pozabim, te točke za ''''izločanje'''' bom začela masirat na koncu, ker baje kar sprožujejo porod in v primeru, da telo še ni pripravljenu ful podaljša porodno dobo, sprehodi in nočno premlevanje kako in kaj bo....drugega nič posebnega. Baje
tudi pomaga...
spanje katastrofa!...vsako 1h in pol...obisk wcja, vrtavkanje po pojstli, napadi vročine (sem ful zmrljiv človek drugače), neizmerna žeja,...budnica ob 4h...okoli 8h zaspim za 2h nazaj, itd...mislim, da me vse skupaj malo pripravlja na vse
.
porodniška Meni je tudi super...čeprav bo 1 mesec tako kar dolgčas, ker sem že vse pripravila in zdaj bolj počivam, pospravljam in sanjarim se mi zdi
. babe smo pa ujele še ''''dober'''' cajt, glede na to kako bodo pridno varčevali tudi pri porodniškem nadomestilu...lopovi
caelia očitno se vstrajnost res splača
. To, da je z dojenjem več dela, nespanja in vseh skrbi pa so tudi nas vsi opozorili, ampak jaz mislim, da potrudiš se...z glavo skozi zid pa tudi nebom šla...
krispin torbo za porodnišnico vzameš s sabo, ko greš v bolnico...in jo imaš v ''''svoji omarici'''' zraven porodne (not so rekli, da dovolijo vodo, vazelin za ustnice, set_ za odvzem pop. krvi, gel v kolikor ga imaš)...dokler ne greš iz porodne in ti jo pol dajo v sobo...tam je pač kozmetika za higieno, copati, vložki, pač kar je vsaka zase prebrala iz vseh možnih seznamov,...blabla...V PO so posebej opozorili, da naj ne nosimo letalskih kovčkov, ker so omarice ozke in dolge in ne grejo not...sicer nevem kar rabiš tiste 3 dni tam takega ampak...smo si različne.
pa prinese torbo za dojenčka, ko greš iz porodnišnice, kjer imaš oblačilca, plenice, itd in zate oblačila (ker baje jih dosti odnese tele v katerih si prišla noter).
Waaawww, super...naslednji teden se začne akcija torej?
Srečno vsem na poti v Rim...cmokica* je že čez rok?...
Ob priliki pa so porodne zgodbice več kot dobrodošle za vse, ki bomo pridno visele na RR-ju in brale vaše poste, ter se pripravljale na tole izkušnjo. Mene ni strah in živčnost...bolj neka vzhičenost in adrenalin se mi zdi
. A glede obveščanja smo se kej zmenle pol? Ne a ne?....ta, ki pridno ureja seznam ''''anonimna'''' upam, da imaš čimkasneje rok v aprilu
.
Ogromno sonca iz Kopra
< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 28.3.2012 10:09:37 >