jutro!
no, jaz sem čist zbujena.. že od 4h zjutraj pokonci, zaspala pa ob pol 1h :)
Tulpek, kvala ker skrbiš zame
mislim, da ste me dodale na seznam :) nekako sem pri obojih zdaj, ja
Čestitke LadyB in Krispin!!!![sm=rozica.gif]
no, pa so se začeli še "ta pravi" aprilčki... ste neučakane, ane?
Ko berem te poste, se zamislim, da sem po eni strani kr dobro "prišla skozi". Nisem bla tak visoko noseča, da bi me bolela sramna kost, trebuh je bil tudi znosen.. ker je bil pred porodom še vedno kar majhnem napram nekaterim, ki so ble manj noseče kot jaz, pa dejstvo, da sem rodila 5 tednov prej...
no, saj sem se full naživcirala zaradi vsega in bla res slabe volje in prestrašena par dni v porodnišnici, ampak potem kar nekako pozabiš, res
zdaj ma Rožle že čez 3000g, sva bila v ponedeljek zadnjič na kontroli v KR porodnišnici za biliruibin, mu je začelo dovolj padati, da lahko prenehava s kontrolami. je rekla pediatrinja, da je pravi jedec.
danes greva pa še k izbrani pediatrinji v Logatcu na prvi pregled, bo naš sonček jutri star že en mesec
poje res veliko, zvečer več kot 100, vedno.. včeraj je spil 150, pa še čez slabo uro še 20, potem pa je zaspal do 4h.. in zdaj po hranjenju spi dalje.. res je cukrček
no, jaz sem si pa skuhala eno belo kavo, pojedla zajtrk.. sem včeraj spekla polnozrnat kruh... mnjami... in zdajle pojedla dva kosa z domačo slivovo marmelado, ki sem jo skuhala jeseni..mmmm
počakam, da bo ura 7 in zbudim starejšega, ker gre danes v vrtec, da bom lahko potem zrihtala še Rožleta, da greva k DR.
Včeraj je bil Žan doma ker je prišla patronažna skopat Rožleta.. ja, to je bla uživancija... za oba
Žan je fotkal, mali pa užival.. kar mižal je med kopanjem...
No,za vse ki ste blizu vašim
želim čimhitrejši porod in veliko lepih trenutkov.. aja.. pa zdravih novorojenčkov in mamic, itak!
p.s.; še nekaj... v ponedeljek, ko sem bla v neonatalni ambulanti z rožletom, sem bla res noro vesela, ko sva prišla čez 3000g, pa pride za mano ena mamica ven z malo štručko in jo zdravnica vpraša: zdej pa tud vam že gre teža gor, ne? in ona odgovori.. ja, zdej mamo ŽE 1710g.. in jo mož popravi.. ne, 1720g. in sta se zasmejala..
iiiiiiijooooooooooooooj, jaz sem se pa sekirala, ker je moj sonček mel ob odpustu 2330, ker je shujšal od porodne (2420).... no, pa saj to je blo za njega tud malo tako, nebi smel hujšat.. ampak.. če preživijo takile drobižki, ni vrag da tud malo večji nebi se zrihtali.. sploh sčasoma.. no, in nama z Rožletom se ni več za bat... jeva full pridno
aha, pa še nekaj sem se spomnila... saj vem.. evo, tok časa nič ne napišem, potem pa cel roman
ena je spraševala, če delam v vrtcu in če je starejši doma tudi tok priden kot tam?
veš kako je.. mam srečo, da je "vodljiv".. se da z njim kar zmenit veliko stavri, na splošno ni težaven otrok.. je bil, ko je bil mlajši (okrog 2-3 leti), zdaj pa je super. spi še vedno čez dan (maja bo star 5 let), pospravlja za sabo, full stavri se zapomni in je po svoji naravi pikolovski, za stvari ki mu pašejo in zelooooooooo površen za stvari, ki mu ne pašejo..
drugače pa je čisto tako.. ker majo kolegi nekateri tud že otroke in jih vidim tudi privat, čist vem kaj misliš.. so doma čist drugačni kot v vrtcu. ampak, da te potolažim, to je čist normalno, vsaj pomoje...
sej če sebe pogledaš., ti se boš v "javnosti" tudi vsaj malo drugače obnašala kot doma...ne? otrok se pa doma počuti še toliko bolj varnega in se "sprosti", v vrtcu je pa neka druga klima in ni toliko čustev prisotnih in otrok se prej ali slej navadi na neko prilagajanje, ker vidi, da "druge ni"
saj tud jokajo in protestirajo,sam ko dojamejo, da niso sami, kot doma, potem nehajo, ker pač ne morejo vedno doseči vsega... pa sčasoma "prerastejo" izsiljevanje in uveljavljanje svoje volje.. no, razen izjemnih primerkov
evo, spet sem "naložila".. ma, ko se meni "razpiše", kar ne morem nehat.. grem zdaj.. da boste lahko mirno tipkale dalje..
pa vsem še eno
za zgodnje jutro!!