Kaj pa tisti, ki tega nimajo?
Tisti naredimo zabavo na zelenici pod blokom

. Dvakrat do zdaj in je bilo super, otroci navdušeni, baje so še dolgo mamam govorili, kako je bilo, Ronja si je pa vse zapomnila od 1 leta nazaj in hotela imet tudi letos (recimo krone, pa še par drugih stvari). Tako da lahko tudi domača praznovanje ostanejo v spominu. Kar se priprav tiče, priznam, da so res vzela precej časa, ampak pospravljanje pa ni bilo tako hudo, čeprav sva morala vse pripomočke in ostalo znosit iz 2. štuka. Seveda smo pa potem vse za sabo lepo pospravili, kar so tudi sosedje pohvalili (meni ni bilo nič jasno - se mi zdi normalno, da potem pospraviš, da ni sledov zabave) mi je pa še kar nekaj sosed reklo, da so uživale, ko so gledale mulce, kako se zabavajo

. Pri otroških itak ni problem, ker niso pozno in nikogar ne motiš.
Kaj bomo pa letos pozimi, ko bo Lejla 3, pa ne vem... V stanovanje res težko stlačim veliko obiskov, že če prideta babi in dedi, je vse polno

. Ampak mogoče bom za prvič vseeno naredila kar doma, odvisno tudi, kaj si bo ona želela. Sicer me pa zanima za naprej - še nihče ni odgovoril
kje v LJ. lahko najameš samo prostor? Notri, ogrevan, drugega pa ne rabim.
Organiziranih sicer nisem dosti izkusila - eno v Atlantisu in eno v Botaničnem vrtu. Čisto ok, ampak vsaj moja mala se je na domačem bolj zabavala, je vse skup bolj sproščeno

.
Kar se tega tiče, da imajo mame fraj pri organiziranem: saj to imajo lahko tudi pri domačem! Jaz sem lepo napisala, da so mame/babice/bratci in sestrice vsi dobrodošli, da pa mamam ni treba bit zraven, če bi si rade vzele fraj ali imajo kake druge opravke. In na koncu ni bilo nobene mame zraven, 3 od 4ih so poklicale po 3 urah, če so lakho še malo

in jasno, mi smo se meli fajn in rekli, da naj si kar vzamejo še malo fraj, da se majo otroci super. Po enega povabljenca je pa prišla babica in po njegovem mnenju absolutno prezgodaj

. Tako da - ni treba, da morajo bit mame/babice zraven, če se jim ne da - imajo varstvo in otroci uživajo. Res je, da nismo imeli 20 povabljenih, ampak samo 5 + bratci in sestrice - na koncu sva imela večino časa 8 otrok na skrbi, ves čas sva jih štela in non stop je kdo moral lulat

. Ampak bilo je pa super! Vsi otroci so potem hoteli porisane balone za domov, sploh se jim krasno zdi, če majo kaj za odnest (figurice iz torte so tudi takoj šle, pa vse mogoče reči iz zaklada tudi:). Včasih lahko narediš vsaj tako dobro kot profesionalci

. Verjamem pa, da se vsakemu to ne da - če ne uživaš v tem, nima smisla, ej boljše to drugim prepustit.